Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Έργα 6.5 εκατομμυρίων Ευρώ από το ΈΣΠΑ στην Π.Ε Καβάλας

0303Τεχνική συνάντηση για τα έργα στον τομέα της υγείας και της πρόνοιας που σχετίζονται με το ΕΣΠΑ πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, Δημάρχων και εκπροσώπων Δημοτικών Αρχών καθώς και φορέων δομών υγείας που βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς σε δηλώσεις του υπογράμμισε «Ήταν μια συνάντηση με τους προέδρους Προνοιακών Ιδρυμάτων στην οποία εξετάστηκαν τα προς ένταξη έργα απο την Περιφέρεια ΑΜΘ και συγκεκριμένα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Πρόκειται ουσιαστικά για  12 έργα γύρω από τα οποία αναπτύχθηκε συζήτηση για κάθε έργο ανάλογα με το που βρίσκονται σχεδιαστικά και τι προβλήματα παρουσιάζουν. Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Τούζλας στο Οφρύνιο στις επόμενες μέρες θα κατατεθεί ώστε να βγούν και τα τεύχη δημοπράτησης. Αυτό περιλαμβάνει το κατασκευαστικό μέρος και τον εξοπλισμό του. Στην συνέχεια έγινε λόγος για προμήθεια ιατροτεχνικού εξοπλισμού για τα Κέντρα Υγείας Χρυσούπολης, Ελευθερούπολης και Θάσου, όπως και την για προμήθεια ασθενοφόρων. Σ αυτή την φάση παίρνει απο δύο ασθενοφόρα η Χρυσούπολη και η Θάσος και ένα η Ελευθερούπολη.

Σε λίγο καιρό μάλιστα θα βγει προκήρυξη για 14 ασθενοφόρα για όλη την Περιφέρεια. Ο Μαγνητικός Τομογράφος που θα αναβαθμίσει το Νοσοκομείο Καβάλας έχει ορίσει τον διαγωνισμό μέχρι τις 25 Νοεμβρίου.  Για τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου όπως ειναι ο Υπερβαρικός θάλαμος έχει προωθηθεί με ένα χώρο που έχει οριστεί στο Ίδρυμα και έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για να κατατεθεί.

Για το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων βρίσκονται στην σειρά δύο έργα. Το ένα αφορά την αναβάθμιση υποδομών εργαστηρίων επαγγελματικής κατάρτισης και το άλλα φυσικής αποκατάστασης και η δημιουργία προστατευόμενων διαμερισμάτων και ξενώνα προσωρινής φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία.  Αυτά τα έργα δεν έχουν προχωρήσει τόσο , αλλά αναμένεται ο προγραμματισμός τους. Αυτό γιατί έχει ενωθεί το ΘΧΠ με αυτό της Δράμας και αυτή την στιγμή βρίσκεται σε περίοδο διερεύνησης.

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας για το Νοσοκομείο Καβάλας είναι ακόμη ένα έργο στο οποίο θα έρθει ένα όχημα 25000 για να βοηθήσει το έργο. Επίσης χρηματοδοτείται και πρόσληψη προσωπικού σε ένα τμήμα για να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα, ενώ γίνεται και διερεύνηση για την εξεύρεση χώρου για τις κτιριακές βελτιώσεις και συμπληρωματικές υπηρεσίες του Ψυχιατρικού Τμήματος, που θα αφορά  βραχείας λειτουργίας ξενώνα ενηλίκων και Κέντρο Ημέρας.

Το έργο στην Παιδόπολη  που αφορά την αναβάθμιση του χώρου φιλοξενίας και των εξωτερικών χώρων ψυχαγωγίας και προμήθειας εξοπλισμού. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 1.900.000ευρώ. το θέμα βρίσκεται στις μελέτες για τις στατιστικές των υπαρχόντων κτιρίων για να ελεγχθεί αν πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις ή χρειάζονται μόνο μελέτες, πράγμα για το οποίο θα απαντήσουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες μέσα σε ένα δίμηνο. Ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει τα 6,5 εκ ευρώ

Πιο συγκεκριμένα για το Πολυδύναμο Ιατρείο της Τούζλας ο προϋπολογισμός είναι 2.240.000, για τα ασθενοφόρα 350.000, για τον Μαγνητικό Τομογράφο 1 εκ ευρώ και 500.000 ο Ιατρο-τεχνικός εξοπλισμός. Για το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων ο προϋπολογισμός είναι 1.400.000 , για την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας μαζί με τις κτιριακές βελτιώσεις, τον ξενώνα και το Κέντρο Ημέρας 1.350.000 ευρώ και για την Παιδόπολη 1.900.000 ευρώ.  Τα χρήματα αυτά υπάρχουν και θα εκταμιευθούν εφ όσον κατατεθούν και μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξει το χρονοδιάγραμμα για να υποστηριχτούν .  Ο χρόνος μέσα στον οποίο θα υλοποιηθούν τα έργα αυτά υπολογίζεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012».

 

0303

Διαβάστηκε 2125 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 14:15

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή