Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Δελτίο τύπου (Απαντήσεις σε δημοσιεύματα)

Η διαστρέβλωση των γεγονότων και η παραποίηση της αλήθειας είναι αυτή που οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα.  Οι διαχειριστές των υποθέσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκηση Καβάλας επί 12 χρόνια, καλά είναι να προσγειωθούν στην πραγματικότητα και να αναλογιστούν τι έχουν αφήσει πίσω τους, καθώς και πως διαχειρίστηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ.

 

Πραγματικά έχει δίκαιο ο κ. Καλλιοντζής όταν λέει ότι παρά τη θητεία  μας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο «αγνοούμε» για το πώς μία μελέτη αρχικού κόστους 500.000 € καταλήγει να κοστίζει 1.140.000 €, χωρίς την έγκριση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και να καλείται η επόμενη διοίκηση να… «πληρώσει τη νύφη».  Αυτός μάλλον γνωρίζει πολύ καλά, γιατί η περίπτωση της μελέτης του ενυδρείου δεν είναι η μοναδική.

Το φράγμα του Μαρμαρά, λόγω αστοχιών των μελετών και άστοχων χειρισμών από την τότε διοίκηση, απεντάχθηκε  από το Γ ‘ Κ.Π.Σ και έπρεπε να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Είναι λογικό να υπάρχει η διακοπή της χρηματοδότησης  και να συνεχιστεί  αυτή, με την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα.

Αυτό που υποστηρίζει ο τέως Νομάρχης, ότι τάχα, «εφευρέθηκε αιτία για να σταματήσει η χρηματοδότηση » ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας.  Η πραγματικότητα που είναι σκληρή,  λέει ότι απαιτούνται επιπλέον 3 εκατομμύρια € τα οποία  αναγκάζεται η σημερινή διοίκηση να διαθέσει από ιδίους πόρους για να ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο.

Η προμελέτη του Ενυδρείου όπως πλέον παραδέχεται και ο ίδιος ο κ. Καλλιοντζής διαμορφώθηκε με βάση τις υποδείξεις των συναρμόδιων υπηρεσιών και τους πολιτικούς προϊσταμένους.

Αλήθεια, ποιοι ήταν αυτοί οι πολιτικοί προϊστάμενοι ; Υπήρχε κάποιος άλλον πάνω από τον ίδιο τον κ. Καλλιοντζή που αποφάσιζε ή μήπως οι υφιστάμενοι του πολιτικοί παράγοντες είναι αυτοί που αποφάσιζαν; Λίγη πολιτική γενναιότητα, δε βλάπτει.

Ως διοίκηση υλοποιούμε όλα τα έργα της Ν.Α Καβάλας που έχουν ξεκινήσει και έχουν προγραμματιστεί και ας κατηγορούμεθα ότι το πρόγραμμα μας δεν έχει «δομή και κατεύθυνση».

Το αν υλοποιούμε το Ε.Σ.Π.Α ή όχι το αποδεικνύουν οι πάμπολλες αποφάσεις του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη που εντάσσει συνεχώς έργα , ειδικά κάποια που καρκινοβατούσαν επί χρόνια, στην περίοδο «παντοκρατορίας» του κ. Καλλιοντζή.

Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτές και οι πολίτες σίγουρα τις κάνουν. Δεν μπορούν όμως να εξαχθούν ασφαλή  συμπεράσματα καθώς από τη μία πλευρά έχουμε 12 χρόνια , αυτά της διοίκησης της Νομαρχίας και από την άλλη μόλις 10 μήνες της  Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.


Διαβάστηκε 1864 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 14:13

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή