Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Δ/νσης Δημ. Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Καβάλας

Άρση της Απόφασης περί περιορισμού χρήσης του πόσιμου νερού στον οικισμό Νικήσιανης

Η ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στα πλαίσια ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού ανακοινώνει, αναφορικά με τη χρήση του πόσιμου νερού στον οικισμό Νικήσιανης του Δήμου Παγγαίου, ότι μετά από εκτίμηση τόσο των παρεμβάσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο (τοποθέτηση επιπλέον φίλτρων, κατάργηση παρακαμπτήριων συνδέσεων) όσο και των εργαστηριακών αποτελεσμάτων των δειγματοληψιών που διενεργήθηκαν από την Υπηρεσία μας και την Δ.Ε.Υ.Α. Παγγαίου εισηγήθηκε την άρση της Απόφασης περί περιορισμού χρήσης του πόσιμου νερού στον ανωτέρω οικισμό και εκδόθηκε η με αρ. πρ. 07/1909/28-5-16 Απόφαση Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Αναλυτικότερα επιτρέπεται η χρήση του πόσιμου νερού (για κάθε χρήση) από το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού Νικήσιανης διότι τα επίπεδα συγκέντρωσης του στοιχείου αρσενικού έχουν μειωθεί κάτω από το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο των 10 μg/lit.

Η Υπηρεσία μας θα συνεχίσει να παρακολουθεί με τακτικές δειγματοληψίες στο πόσιμο νερό του δικτύου της περιοχής λαμβάνοντας τα όποια μέτρα απαιτούνται για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους πολίτες της περιοχής.

Διαβάστηκε 3023 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 11:55
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

FaLang translation system by Faboba