Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα από τη νύχτα του Σαββάτου 23/11/13 μέχρι και την Τρίτη 26/11/13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από ειδοποίηση της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, επειδή προβλέπονται έκτακτα καιρικά φαινόμενα από τη νύχτα του Σαββάτου 23/11/13 μέχρι και την Τρίτη 26/11/13, από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και πρόεδρο του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Καβάλας κ. Αρχέλαο Γρανά, τέθηκαν οι φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων. Σε περίπτωση που υπάρξουν έκτακτα καιρικά φαινόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να:

  1. Περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Η πλημμύρα ενδέχεται να έχει μεταβάλει τα χαρακτηριστικά γνώριμων περιοχών και τα νερά να έχουν παρασύρει μέρη του δρόμου, των πεζοδρομίων κλπ.
  2. Αποφεύγουν τις «ιρλανδικές διαβάσεις».
  3. Μη διασχίζουν χείμαρρους πεζοί/ή με τα αυτοκίνητά τους.
  4. Εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.
  5. Εγκαταλείψουν υπόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ασφαλές υψηλό σημείο.
  6. Μείνουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.
  7. Μην πλησιάζουν σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί ή ενδέχεται να σημειωθούν κατολισθήσεις.
Διαβάστηκε 697 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 13:07

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή