Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

«Πρόγραμμα μετεγκατάστασης επιχειρήσεων σε Βιομηχανικές περιοχές και Βιοτεχνικά ή Επιχειρηματικά Πάρκα»

Θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα μετεγκατάστασης επιχειρήσεων

Τη διαβεβαίωση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανδρέα Μουρτσιάδη πως το αργότερο σε έναν μήνα θα ξεκινήσει το «Πρόγραμμα μετεγκατάστασης επιχειρήσεων σε Βιομηχανικές περιοχές και Βιοτεχνικά ή Επιχειρηματικά Πάρκα», πήρε χθες ο πρόεδρος του ΒΙΟΠΑ Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος. Η διαβεβαίωση αυτή ήρθε ύστερα από επιστολή του κ. Παπαδόπουλου προς τον υπουργό Ανάπτυξης, στην οποία εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους πρέπει το πρόγραμμα αυτό να επισπευστεί.

«Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων και πολύ μικρών επιχειρήσεων, το οποίο θα δώσει ανάσα βιωσιμότητας και βελτίωση της θέσης αυτών των επιχειρήσεων», ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Παπαδόπουλος. Ο οποίος μάλιστα έβαλε δυο ζητήματα ακόμη. Να περιληφθούν και οι επιχειρήσεις αποθήκευσης, διανομής και τυποποίησης και οι εμπορικές επιχειρήσεις, δεδομένου ότι προβλέπεται η εγκατάσταση τους στα Επιχειρηματικά Πάρκα. «Οι περισσότερες αυτών των επιχειρήσεων είναι εγκατεστημένες στον αστικό ιστό των πόλεων, ασφυκτιούν ως προς την αναβάθμιση τους και ενοχλούν τον αστικό ιστό της πόλης, όπως συμβαίνει και με την περίπτωση της πόλης της Καβάλας», σημείωνε στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΒΙΟΠΑ Καβάλας.

Ακόμη ένα ζήτημα που έθεσε ήταν ο κύκλος εργασιών του περασμένου χρόνου που ζητούσε το υπουργείο και έφτανε τις 30.000 ευρώ. Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε πως δεδομένης της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα, πολλές επιχειρήσεις είχαν μηδαμινό τζίρο κατά την προηγούμενη διαχειριστική χρήση. «Αυτό μαζί με την αδυναμία ρευστότητας η οποία υποβοηθήθηκε και από την απουσία τραπεζικού δανεισμού και δημιούργησε ανυπέρβλητες δυσκολίες προμήθειας πρώτων υλών και εξοπλισμού. Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε να μεριμνήσετε το ποσό των 30.000 ευρώ να υποβαθμισθεί σε ένα συμβολικό ποσό της τάξης των 10.000 ευρώ», ανέφερε κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Παπαδόπουλος.

Μετά από αυτό χθες πήρε τη διαβεβαίωση από το υπουργείο πως το θέμα αυτό θα λυθεί το αργότερο σε έναν μήνα. Απομένει να δούμε αν συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα οι επισημάνσεις του και πόσοι θα είναι οι επιχειρηματίες που θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτό.  (Δημοσίευση Εφημ. "Εβδόμη" της 16/1/2013)

Διαβάστηκε 2165 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 10:14

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή