Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Ορισμός ημερομηνίας εξετάσεων υποψηφίων Βοηθών Φαρμακείου, εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου 2022 - Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με τη σχετική Απόφαση (ΑΔΑ: 6ΛΘΦ465ΦΥΟ-Ο38) της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα ορίστηκαν οι ημερομηνίες διενέργειας εξετάσεων υποψηφίων Βοηθών Φαρμακείου της εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου 2022, καθώς και η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις.

Οι ημερομηνίες των εξετάσεων έχουν ως εξής:

Α. Ορίζουμε ημερομηνία διενέργειας των εξετάσεων περιόδου Φεβρουαρίου 2022 Βοηθών Φαρμακείου, ως ακολούθως:

  • Στην Πάτρα, γραπτή και προφορική εξέταση την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα έναρξης 09.00, στο αμφιθέατρο του νέου κτηρίου Φαρμακευτικής (δίπλα στην Ιατρική και κοντά στο Νοσοκομείο Ρίου).
  • Στην Θεσσαλονίκη, προφορική εξέταση την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα έναρξης 09:00 στην αίθουσα Ν. Οικονόμου-Πέτροβιτς, του Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2ος όροφος κτιρίου Βιολογίας) και γραπτή εξέταση την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, ώρα 9:00-11:00 στην αίθουσα Δ12 της ΦΜΣ.
  • Στην Αθήνα, γραπτή και προφορική εξέταση την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα έναρξης 09.00 στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου).

Β. Ορίζουμε προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις ανωτέρω εξετάσεις το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της παρούσας έως την Παρασκευή 4/2/2022 για την Πάτρα και την Θεσσαλονίκη και από την υπογραφή της παρούσας έως την 11/2/2022 για την Αθήνα.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων και διαβιβάζονται από αυτές στις Γενικές Διευθύνσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών στις έδρες των οποίων λειτουργούν Φαρμακευτικές Σχολές (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Πάτρα).

Με την επιφύλαξη τυχόν τροποποίησης των μέτρων προστασίας κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής των εξετάσεων, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με την υπό στοιχεία Αριθμ. 119847/ΓΔ6/23-9-2021 Κ.Υ.Α. περί της λειτουργίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και της λήψης μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 (Β΄4406), όπως ισχύει, που ορίζει τα εξής:

Σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται με φυσική παρουσία εντός των Α.Ε.Ι. συμμετέχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που πληρούν υποχρεωτικά μια από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19, ή

β) έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 με μία (1) δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους από κορωνοϊό COVID-19,ή γ) έχουν νοσήσει από κορωνοϊό COVID-19 και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι (20) ημερών και μικρότερο των εκατόν ογδόντα (180) ημερών από την ημερομηνία διάγνωσής τους ως θετικού κρούσματος κατόπιν διεξαγωγής εργαστηριακού ελέγχου, ή

δ) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικο επιχρίσματος, είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) έως σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν την ημερομηνία συμμετοχής στις εξετάσεις.

Η επίδειξη των ανωτέρω πραγματοποιείται με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του φυσικού προσώπου (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο).

Οι υποψήφιοι οφείλουν όπως τοποθετούν το πιστοποιητικό ή τη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου πάνω στο έδρανό τους σε εμφανές σημείο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εντός των αμφιθεάτρων και αιθουσών, όπου πραγματοποιείται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι υποχρεωτική, για όλα τα φυσικά πρόσωπα: α) σε όλους τους χώρους που διεξάγεται δια ζώσης η εξέταση, β) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των Α.Ε.Ι. και γ) σε όλους εξωτερικούς χώρους των Α.Ε.Ι. που παρατηρείται συνωστισμός.

Συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας αναπνευστικής προστασίας Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2.

Διαβάστηκε 561 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή