Δελτίου τύπου

Η ∆ιεύθυνση Αγροτικής Οικονοµίας & Κτηνιατρικής (∆.Α.Ο.Κ.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς από σήμερα 13-09-2019 έως και 15-09-2019 σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (δείκτης επικινδυνότητας 4 πολύ υψηλός) για τη ζώνη ευθύνης των Δήμων Αλεξ/πολης – Σουφλίου και Σαμοθράκης

ενημερώνει αλλά και υπενθυμίζει τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου) πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαµβάνουν όλα τα προληπτικά μέτρα κατά την εκτέλεση των γεωργικών και άλλων εργασιών στην ύπαιθρο, που µπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως είναι η χρήση εργαλείων που δημιουργούν σπινθήρες, µελισσοκοµικές εργασίες. .

Συνιστάται επομένως στους αγρότες, κτηνοτρόφους και µελισσοκόµους να είναι προσεκτικοί και ιδιαίτερα όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός, ώστε να µην γίνονται υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς από αµέλεια οφειλόμενη σε γεωργικές εργασίες.

Τέλος θα πρέπει όλοι οι Πολίτες να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, ενώ σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψή μας κίνδυνος πυρκαγιάς ή πυρκαγιά σε εξέλιξη, οφείλουμε να ενημερώσουμε άμεσα τους αρμόδιους φορείς.

Μια απλή παρατήρηση, ένα απλό τηλέφωνο, ένα και μόνο λεπτό από το χρόνο μας μπορεί να σώσει το ΔΑΣΟΣ, μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές, μπορεί να σώσει τη μοναδικού κάλλους χλωρίδα και πανίδα της περιοχής μας.

Είναι ευθύνη του καθένα μας. Είναι ευθύνη όλων μας.

O προϊστάμενος της Δνσης

Διαβάστηκε 603 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 11:46

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή