Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών για θέματα καταναλωτών

imgΣτο πλαίσιο συνεργασίας του Τμήματος Εμπορίου-Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Έβρου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου οργανώθηκε και υλοποιήθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών της Γ' τάξης των Γυμνασίων της περιοχής μας με θέμα «Ελέγχω Προσεκτικά-Αγοράζω Υπεύθυνα».

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ενημερώθηκαν 373 μαθητές, σε 5 Γυμνάσια της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας, όπου παρουσιάστηκαν, με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού, οι βασικές αρχές της αγορανομικής νομοθεσίας σε θέματα ελέγχου προϊόντων, προστασίας καταναλωτή, ηλεκτρονικού εμπορίου και του παρεμπορίου, με έμφαση στις συνέπειες του για την ευρύτερη περιοχή του Έβρου. Επίσης, το πρόγραμμα υποστηρίχθηκε από έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε ζητήματα καταναλωτή, έτσι ώστε να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να συμπεριφέρονται ως υπεύθυνα και κριτικά σκεπτόμενα άτομα.

Η αποτελεσματικότητα του προγράμματος αξιολογήθηκε μέσω τις επεξεργασίας των απαντήσεων των μαθητών σε ερωτηματολόγιο που συμπληρώθηκε από τους μαθητές μετά το πέρας της παρουσίασης.

Ενδεικτικά, παρατίθενται παρακάτω τα αποτελέσματα με μορφή γραφημάτων:

img1img2img3img4

Διαβάστηκε 696 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 07:50

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή