Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Έβρου

Ενημέρωση καταναλωτών περί λιανικής πώλησης καυσόξυλων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Καραολή Δημητρίου 40

Ταχ. Κωδ.: 68 100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πληροφορίες: Ε. Τσόγκα

Τηλέφωνο: 25513-57106

Fax.: 25513-50526

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αλεξ/πολη, 29-05-2013

 

Το Τμήμα Εμπορίου-Τουρισμού της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Έβρου ενημερώνει τους καταναλωτές ότι σύμφωνα με την ΑΔ 4/2012 περί λιανικής πώλησης καυσόξυλων:

1. Η λιανική πώληση καυσόξυλων γίνεται κατ' όγκον και η χρησιμοποιούμενη μονάδα μπορεί να είναι είτε το «χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» (m στοιβαχτού)η το «χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» (m χύδην).

2. «Χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνει από ταχτικά στοιβαγμένα καυσόξυλα συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα.

3. «Χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνει από χύδην καυσόξυλα συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα.

4. Οι λιανοπωλητές δηλώνουν σε εμφανές σημείο στο χώρο της επιχείρησης, ανά είδος ξύλου, την τιμή είτε σε €/m στοιβαχτού ή σε €/m χύδην καθώς και τον όγκο των περιεκτών (κλωβούς, παλέτες, σάκους, μεγασάκους, κά) που, ενδεχομένως, χρησιμοποιούν για τη διάθεση καυσόξυλων.

5. Οι λιανοπωλητές οφείλουν να διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό μέτρησης μήκους, για τον υπολογισμό του όγκου.

6. Οι λιανοπωλητές εξασφαλίζουν με κάθε πρόσφορο τρόπο την προστασία των καυσόξυλων από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που ενδέχεται να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του προς διάθεση προϊόντος και την ανάμιξη των ειδών διαφορετικής προέλευσης ποιότητας και τιμής.

7. Δεν επιτρέπεται η πώληση ή δωρεάν διάθεση οποιασδήποτε ξυλείας εμποτισμένης με πισσέλαιο (κομμένη ξυλεία από παλιούς στύλους ΔΕΗ/ΟΤΕ), ή πράσινης ξυλείας (εμποτισμένης με άλατα), ή οποιασδήποτε τεχνικής ξυλείας συγκολλημένου ξύλου (κόντρα-πλακέ, νοβοπάν, ινοσανίδων/MDF κ.α ) προς καύση

Οι παραβάτες της παραπάνω διάταξης τιμωρούνται και διώκονται ποινικά κατά τις διατάξεις του Ν.Δ 136/1946 (Αγορανομικός Κώδικας) όπως ισχύει. Ειδικότερα, όταν η πώληση δεν γίνεται κατ' όγκον (σύμφωνα με το σημείο 1) πέραν των ποινικών κυρώσεων, επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο 1.000 Ευρώ.

 

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΜΣΕΡΙΔΗΣ

Διαβάστηκε 1039 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013 14:49
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

FaLang translation system by Faboba