Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Απάντηση σε δημοσίευμα της Ελεύθερης Θράκης και του faros24.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ


Ταχ. Διεύθυνση : Καραολή & Δημητρίου 40

Ταχ. Κώδικας. : 68100 – Αλεξανδρούπολη

Πληροφορίες : Ι. Σιμσερίδης

Τηλέφωνο : 25513 50510

Fax : 25513 50492

Ε-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αλεξανδρούπολη 12/12/2012

Αρ.Πρωτ.: ΟΙΚ/ 6829

 

Αξιότιμοι κύριοι Διευθυντές,

Στο με αριθμό 14904/18.12.2012 φύλλο της εφημερίδας σας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» υπάρχει αναδημοσίευση με τίτλο «Ο ΒΟΡ. ΕΒΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΑΤΟΜΕΙΟ» της ανάρτησης της 6.12.2012 από το διαδικτυακό ενημερωτικό μέσο www.faros24.gr. με τίτλο «Λατομεία – Ο Βόρειος Έβρος δεν έχει κανένα κι αυτοί ετοιμάζουν νέο στην Αλεξανδρούπολη!!!»

Για το εν λόγω δημοσίευμα απαντούμε:

Κατ' αρχήν επισημαίνουμε ότι κανένας δημοσιογράφος δεν ζήτησε ποτέ ενημέρωση για το θέμα από την υπηρεσία, τη μοναδική αξιόπιστη πηγή άντλησης πληροφοριών για το εξαιρετικής οικονομικής σημασίας πρόβλημα της διαθεσιμότητας τεχνητών ή φυσικών αδρανών υλικών σε ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ σε ανταγωνιστικές τιμές.

Στην ισχύουσα νομοθεσία περιγράφεται σαφώς το έργο της Επιτροπής Καθορισμού Λατομικών Περιοχών και οι αρμοδιότητές της (Ν4001/11 άρθρο 182 και άρθρο 4 του Ν. 1428/84). Στο δημοσίευμα υπάρχουν δυσμενή σχόλια και χαρακτηρισμοί για την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. χωρίς καμιά αιτιολόγηση.

Για την ορθή ενημέρωσή σας, σας γνωρίζουμε τα εξής :

1. Η έλλειψη αδρανών υλικών στον Β. Έβρο και όχι μόνο οφείλεται στην ανυπαρξία μακρόχρονου σχεδιασμού εκτίμησης αναγκών, σε λάθος επιλογές εφαρμοστικών νόμων και στο αναχρονιστικό νομικό καθεστώς διαχείρισης ορυκτών κάθε είδους.

2. Η υπηρεσία έχει πραγματοποιήσει εκτενή έρευνα τα έτη 2011 και 2012 για τον εντοπισμό κατάλληλων υλικών σε όλο το νομό και έχει ερευνήσει το κόστος των αδρανών υλικών σε όλη τη χώρα.

3. Η θεματολογία της Επιτροπής Καθορισμού Λατομικών Περιοχών καθορίζεται μεταξύ των άλλων και από σχετικές αιτήσεις πολιτών, Φορέων κτλ. Ο Δήμος Αλεξ/πολης ζήτησε με το 3748/19.9.2011 έγγραφό του (Δήμος Αλεξ/πολης 62034/2011) την δημιουργία λατομικής περιοχής στο αγροτεμάχιο 289ε ιδιοκτησίας του στην περιοχή Άβαντα και η υπηρεσία ήταν υποχρεωμένη να θέσει το αίτημα του Δήμου υπ' όψιν της Επιτροπής, η οποία θα αποφασίσει σχετικά.

Επομένως τα υπονοούμενα περί καταστροφικής πολιτικής της Περιφέρειας σε βάρος λειτουργούντων λατομείων δεν έχουν βάση αληθείας γιατί πρόκειται για νόμιμο αίτημα του Δήμου Αλεξ/πολης και όχι για πολιτικές επιλογής της Περιφέρειας.

4. Κανένας Δήμος δεν απάντησε σε αίτημα της Υπηρεσίας για υπόδειξη υποψήφιων λατομικών περιοχών πλην του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο.

Επισημαίνουμε, τέλος, την ανάγκη επάρκειας αδρανών υλικών σε ανταγωνιστικές τιμές γιατί οι τιμές τους επηρεάζουν δραματικά σημαντικούς οικονομικούς τομείς και την απασχόληση.

 

Ο Προϊστάμενος Δ/νσης

Ιωάννης Σιμσερίδης

ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών

Διαβάστηκε 1292 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 15:08

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή