Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

pagosmia imera perivallontosΚάθε χρόνο, στα πλαίσια της υλοποίησης και δημοσιοποίησης των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Π.Ε. Έβρου προγραμματίζει σε συνεργασία με τους φορείς του νομού και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σειρά εκδηλώσεων με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για το Περιβάλλον, αξιοποιώντας συγχρόνως τη δημιουργική έκφραση των ανησυχιών και των προβληματισμών που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια υλοποίησης των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) , το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Π.Ε. Έβρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Α.Μ.Θ - Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, τη Δ.Ε.Υ.Α.Α., το Δήμο Αλεξ/πολης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξ/πολης διοργανώνει εκδήλωση και έκθεση φωτογραφίας – ζωγραφικής υπό τον τίτλο «ΟΙΚΟΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ 2012» με θέμα: «ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ».

Στην εκδήλωση συμμετέχει επίσης, με τη διοργάνωση δημιουργικών εργαστηρίων, η καθηγήτρια εικαστικών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ. κ. Μαριάννα Παυλίδου με ομάδα φοιτητών του τμήματος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξ/πολης (Πλατανότοπος Μαΐστρου) την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 και ώρα 09.15 π.μ. – 12.30 π.μ.

Μέσα από τη φωτογραφία και τη ζωγραφική, οι μαθητές θα προσπαθήσουν να περάσουν τα δικά τους μηνύματα και να αναδείξουν τους προβληματισμούς τους για το ΝΕΡΟ με βάση το θεματικό τομέα που έχουν επιλέξει (Νερό, Πήγες, Υδροβιότοποι, Ποτάμια, Λίμνες, Θάλασσα – ακτές, κ.λ.π.).

Σκοπός του διαγωνισμού & της έκθεσης «ΟΙΚΟΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ 2012» είναι η ανάδειξη της σημασίας και του πλούτου του περιβάλλοντος του τόπου μας, αλλά και των οικοσυστημάτων της περιοχής μας, μέσω της τέχνης (φωτογραφίας & ζωγραφικής).

Η δράση αυτή, αποτελεί μια προσπάθεια των μαθητών να γνωρίσουν και να προβάλουν το τοπικό περιβάλλον και τα προβλήματά του με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των ίδιων και της τοπικής κοινωνίας.

Τα έργα θα εκτεθούν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξ/πολης (Πλατανότοπος Μαΐστρου).

Διαβάστηκε 1305 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 10:25

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή