Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Υγιεινή διατροφή με προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας

Ημερίδα διατροφής- διαγωνισμού μαγειρικής - έκθεσης προϊόντων και παραδοσιακών συνταγών του τόπου μας διοργανώνει το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Π.Ε. Έβρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. - Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διατροφής, η προβολή και ανάδειξη των προϊόντων και των παραδοσιακών συνταγών του τόπου μας, η αξιοποίηση της δημιουργικής έκφρασης, των ανησυχιών και των προβληματισμών που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια υλοποίησης των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Στην Ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαΐου στο ξενοδοχείο THRAKI PALACE, θα συμμετέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί που υλοποιούν προγράμματα σχετικά με την διατροφή, τις παραδοσιακές συνταγές και τα τοπικά προϊόντα.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επίσης τοπικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί, καθώς και παραγωγοί που επιθυμούν να προβάλλουν τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα τους.

Την Ημερίδα θα πλαισιώσουν με τη συμμετοχή τους: ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, η διευθύντρια και ο εκπαιδευτής του τμήματος μαγειρικής του Ο.Τ.Ε.Κ. - ΕΠΑ.Σ ΘΡΑΚΗΣ (Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων), διαιτολόγος - διατροφολόγος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Έβρου, η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Συνεταιρισμοί Γυναικών και Παραγωγοί του τόπου μας.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α   Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Σ

10.00–11.30: Δημιουργικό εργαστήρι υγιεινής διατροφής με τοπικά προϊόντα (οι μαθητές μαγειρεύουν σε ομάδες με τη βοήθεια των υπευθύνων εκπαιδευτικών και υπό την καθοδήγηση του Σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη)

11.30-11-45: Χαιρετισμοί:

- Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου Μαυρανεζούλη,

- Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Γεώργιος Ούστογλου,

- Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης κ. Γεώργιος Κελεσίδης

11.45-12-45: Εισηγήσεις – συζήτηση με θέμα την υγιεινή διατροφή, τα προϊόντα και τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας. Εισηγητές:

• Τζανάβαρλης Ιωάννης (Διαιτολόγος - Διατροφολόγος)

• Μπαξεβάνης Γιάννης (Βραβευμένος Σεφ)

• Παπαδάκης Πασχάλης (Γεωπόνος Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε. Έβρου)

• Κακαλής Χρήστος (Πρόεδρος Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Έβρου)

• Φραγκούδη Ζωή (Εκπρόσωπος Αγροτουριστικού Συν/σμού Γυναικών Τριγώνου «ΓΑΙΑ»)

12.45-13.15: Παρουσίαση των παραδοσιακών συνταγών που μαγείρεψαν οι ομάδες των μαθητών στην Κριτική Επιτροπή.

13.15-13.30: Χοροί του τόπου μας που έχουν σχέση με τη διατροφή (από χορευτική ομάδα του 8ου Δημ. Σχολείου Αλεξ/πολης με την καθοδήγηση του εκπ/κού Φυσικής Αγωγής κ. Ρετσίδη Οδυσσέα)

13.30-13.45: Βράβευση των τριών (3) καλύτερων συνταγών

13.45-14.30: Περιήγηση στα περίπτερα (σταντ) τοπικών προϊόντων - παραγωγών και παραδοσιακών συνταγών των αγροτουριστικών συν/σμών Γυναικών Έβρου – πλούσιος μπουφές από παραδοσιακές συνταγές – δημιουργίες και τοπικά προϊόντα για όλους τους συμμετέχοντες.

Διαβάστηκε 1521 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012 13:02

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή