Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡ/ΚΗΣ ΟΙΚ/ΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡ/ΚΗΣ ΟΙΚ/ΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ&ΦΥΤ/ΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Ταχ. Δ/νση : Ραιδεστού 9

Ταχ. Κώδικας: 682 00, Ορεστιάδα


Πληροφορίες : Ε Λιαχούδη

Τηλέφωνο : 2552081718

FAX : 2552021330 &2552081723

Ε-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ορεστιάδα 18/9/2013

Αριθ.πρωτ 108279/9787

 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 8 Καν (ΕΚ) 436/09 , οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή τους προορίζεται για οινοποίηση, υποχρεούνται έως 30 Δεκεμβρίου 2013 να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής

Η δήλωση συγκομιδής υποβάλλεται αμέσως μετά τον τρύγο για το σύνολο της εκμετάλλευσης και οι αμπελουργοί έχουν την ευθύνη για την έγκαιρη, πλήρη και ορθή συμπλήρωση της.

Η συγκομισθείσα ποσότητα σταφυλιών θα γράφεται αναλυτικά για κάθε αμπελοτεμάχιο σύμφωνα με τα παραστατικά διακίνησης προϊόντος

Απαλλάσσονται από τη υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής , οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις καταλαμβάνουν λιγότερο από ένα (1) στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους δεν διατίθεται κι ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.

Σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση ολοκληρωτικής καταστροφής της ετήσιας σταφυλικής παραγωγής εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων (αποζημιώσεις ΕΛΓΑ) υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής και επισυνάπτεται και η αντίστοιχη δήλωση ζημίας που έχουν υποβάλλει στον ΕΛΓΑ.

Στην περίπτωση που όλη ή μέρος της συγκομισθείσας ποσότητας σταφυλιών παραδίδεται σε οινοποιείο θα πρέπει φωτοαντίγραφο των αντίστοιχων παραστατικών (ζυγολόγια, δελτία αποστολής ,τιμολόγια κλπ) να υποβληθούν μαζί με τη δήλωση συγκομιδής.

Τέλος σας υπενθυμίζουμε πως η δήλωση συγκομιδής αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο ύπαρξης παραγωγικού αμπελώνα, και αποτελεί προϋπόθεση ένταξης στα διάφορα μέτρα του αμπελοοινικού τομέα (πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, οριστική εγκατάλειψη αμπελώνων , χορήγηση δικαιωμάτων φύτευσης, κ.τ.λ)

Η υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής θα γίνεται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ορεστιάδας , στον 3ο όροφο Γραφείο 18 στην κα Λιαχούδη Ευδοκία .

 

Μ.Ε.Π

Ο Δ/ΝΤΗΣ

ΔΑΔΟΥΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Διαβάστηκε 1080 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 16:49

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή