Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡ/ΚΗΣ ΟΙΚ/ΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡ/ΚΗΣ ΟΙΚ/ΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ&ΦΥΤ/ΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ


Ταχ. Δ/νση : Ραιδεστού 9

Ταχ. Κώδικας: 682 00, Ορεστιάδα

Πληροφορίες : Ε Λιαχούδη

Τηλέφωνο : 2552081718

FAX : 2552021330 &2552081723

Ε-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.&Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ορεστιάδα 12-09-2012

Αριθ.πρωτ 8102

 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 8 Καν (ΕΚ) 436/09 , οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή τους προορίζεται για οινοποίηση, υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής αμέσως μετά τον τρύγο και όχι αργότερα από την 30 Δεκεμβρίου.

Απαλλάσσονται από τη υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής , οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις καταλαμβάνουν λιγότερο από ένα (1) στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους δεν διατίθεται κι ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.

Σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση ολοκληρωτικής καταστροφής της ετήσιας σταφυλικής παραγωγής εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων (αποζημιώσεις ΕΛΓΑ) υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής και επισυνάπτεται και η αντίστοιχη δήλωση ζημίας που έχουν υποβάλλει στον ΕΛΓΑ.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή της δήλωσης συγκομιδής είναι:

1. Αστυνομική ταυτότητα

2. Αριθμός φορολογικού μητρώου

3. Έντυπο πληροφοριών αμπελουργικού μητρώου

4. Τιμολόγια πώλησης,

Τέλος σας υπενθυμίζουμε πως η δήλωση συγκομιδής αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο ύπαρξης παραγωγικού αμπελώνα, και αποτελεί προϋπόθεση ένταξης στα διάφορα μέτρα του αμπελοοινικού τομέα (πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, οριστική εγκατάλειψη αμπελώνων , χορήγηση δικαιωμάτων φύτευσης, ενιαία ενίσχυση κ.τ.λ)

Η υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής θα γίνεται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ορεστιάδας , στον 3ο όροφο Γραφείο 18 στην κα Λιαχούδη Ευδοκία.

 

Μ.Ε.Π

Ο Δ/ΝΤΗΣ

ΔΑΔΟΥΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Διαβάστηκε 1169 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 15:13

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή