Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Δεύτερη συνάντηση με καλλιεργητές και ενδιαφερόμενους καλλιεργητές αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και νέων καλλιεργειών από τους νομούς Έβρου και Ροδόπης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παπαδάκης Πασχάλης

Ταχ. Δ/ση : Καραολή & Δημητρίου 40

Ταχ. Κωδ. : 68100 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Τηλέφωνο : 25513-57147

TELEFAX : 25513-50409

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

              : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αλεξανδρούπολη 28/02/2014

 

Από την Ομάδα υποστήριξης για την προώθηση της αγροτικής παραγωγής στο νομό Έβρου της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κας Μαυρανεζούλη – Νικολάου Γεωργίας και από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου ανακοινώνεται ότι στις Σάππες στις 05-03-2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση με καλλιεργητές και ενδιαφερόμενους καλλιεργητές αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και νέων καλλιεργειών από τους νομούς Έβρου και Ροδόπης. Σκοπός της συνάντησης είναι η συνέχεια της συζήτησης σε πιο πρακτικά ζητήματα για την δημιουργία της οργάνωσης Συνεταιρισμού ή Ομάδας παραγωγών. Η συμμετοχή στην πρώτη συνάντηση ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον ακόμα μεγαλύτερο με ενθαρρυντικό στοιχείο τη συμμετοχή νέων ανθρώπων με φρέσκες ιδέες για την άσκηση του αγροτικού επαγγέλματος. Συζητήθηκε όλο το φάσμα που αφορά την οργάνωση, την καλλιέργεια, την μεταποίηση, την εμπορία των αρωματικών φυτών και αφού όλοι κατέθεσαν τις απόψεις τους είχε συμφωνηθεί ότι είναι καιρός το εγχείρημα αυτό να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά και επιτέλους και στην περιοχή μας να αρχίσουν να καλλιεργούνται οργανωμένα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, νέες καλλιέργειες και πιστεύουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα είναι απαρχή για να γίνει η ίδια προσπάθεια και για άλλες νέες και προσοδοφόρες καλλιέργειες και προϊόντα πέραν των συνηθισμένων στην περιοχή μας μεγάλων καλλιεργειών.

Καλούνται στην συνάντηση αυτή και όλοι όσοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην πρώτη και βλέπουν θετικά την προσπάθεια αυτή, τους ενδιαφέρει η καλλιέργεια των αρωματικών φαρμακευτικών φυτών, νέων καλλιεργειών και να καταθέσουν τις απόψεις τους ούτως ώστε να συμβάλουν στο εγχείρημα αυτό.

 

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου

Διαβάστηκε 859 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014 08:18

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή