Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Κλιμάκιο Γεωπόνων επισκέφθηκε το νησί της Σαμοθράκης και είχε συναντήσεις με φορείς, γεωργούς και κτηνοτρόφους του νησιού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Πληρ : Παπαδάκης Πασχάλης

Ταχ. Δ/νση : Καραολή & Δημητρίου 40

Ταχ. Κωδ : 68100 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Τηλ. : 2551357147

TELEFAX: 2551350409

Ε- ΜΑΙL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αλεξ/πολη 17-02-14

 

Από την Ομάδα υποστήριξης της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κας Μαυρανεζούλη – Νικολάου Γεωργίας και από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου ανακοινώνεται ότι το τριήμερο 12-14/02/2014 κλιμάκιο Γεωπόνων επισκέφθηκε το νησί της Σαμοθράκης και είχε συναντήσεις με φορείς, γεωργούς και κτηνοτρόφους του νησιού και έγινε ενημέρωση για τα παρακάτω θέματα:

1. Ενημερώθηκαν οι φορείς για την σύμβαση που υπογράφτηκε με το ΔΠΘ ( Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Τμ. Δασολογίας Ορεστιάδας) και που αφορά την «Καταγραφή της αυτοφυούς βλάστησης των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών Σαμοθράκης» έγινε αναφορά για την εκ νέου καλλιέργειά τους, από τους κατοίκους για οικονομικούς πρωτίστως λόγους.

2. Προγραμματίστηκε και έγινε το βράδυ της Πέμπτης 13/2 συγκέντρωση αγροτών με σκοπό την ενημέρωσή τους στο εν εξελίξει πρόγραμμα «Εγκατάσταση στη γεωργία με το πρόγραμμα Ν. Γεωργών Μέτρο 112» (οι αιτήσεις κατατίθενται στην υπηρεσία μας από 18/03 μέχρι 16/05 του 2014.

3. Το ίδιο βράδυ έγινε ενημέρωση με θέμα «επικίνδυνα τα αγροτικά φάρμακα, σωστός τρόπος χρήσης στους αγρούς και τρόπος διαχείρισης των κενών συσκευασιών»

4. Την περίοδο παραμονής του κλιμακίου στο νησί γεωπόνοι του κλιμακίου έκαναν επιτόπιες επισκέψεις σε αμπέλια και ελαιοχώραφα δίνοντας συμβουλές επιτόπου στους αμπελοκαλλιεργητές και ελαιοκαλλιεργητές για το κλάδεμα, την φυτοπροστασία, την λίπανση και την εν γένει φροντίδα τους αυτήν την περίοδο.

Οι επισκέψεις αυτές θα συνεχιστούν στο νησί καθώς και στις υπόλοιπες περιοχές του νομού με σκοπό την ενημέρωση όλων των αγροτών στα αντικείμενα από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους Γεωπόνους που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της υπηρεσίας μας.


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου

Διαβάστηκε 869 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 08:08

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή