Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με καλλιεργητές και ενδιαφερόμενους καλλιεργητές αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών από τους νομούς Έβρου και Ροδόπης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παπαδάκης Πασχάλης

Ταχ. Δ/ση : Καραολή & Δημητρίου 40

Ταχ. Κωδ. : 68100 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Τηλέφωνο : 25513-57147

TELEFAX : 25513-50409

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

              : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αλεξανδρούπολη 18/02/2014

Από την Ομάδα υποστήριξης για την προώθηση της αγροτικής παραγωγής στο νομό Έβρου της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κας Μαυρανεζούλη – Νικολάου Γεωργίας και από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου ανακοινώνεται ότι στη Αλεξανδρούπολη σήμερα 18-2-2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με καλλιεργητές και ενδιαφερόμενους καλλιεργητές αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών από τους νομούς Έβρου και Ροδόπης . Σκοπός της συνάντησης ήταν μια πρώτη γνωριμία μεταξύ τους και αρχική συζήτηση για την δημιουργία μια οργάνωσης Συνεταιρισμού ή Ομάδας παραγωγών. Η συμμετοχή στην πρώτη συνάντηση ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον ακόμα μεγαλύτερο με ενθαρρυντικό στοιχείο τη συμμετοχή νέων ανθρώπων με φρέσκες ιδέες για την άσκηση του αγροτικού επαγγέλματος. Συζητήθηκε όλο το φάσμα που αφορά την οργάνωση, την καλλιέργεια, την μεταποίηση, την εμπορία των αρωματικών φυτών και αφού όλοι κατέθεσαν τις απόψεις τους αποφασίστηκε η συνάντηση να επαναληφθεί στις Σάπες στις 5-3-2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 7 το απόγευμα με σκοπό το εγχείρημα αυτό να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά και επιτέλους και στην περιοχή μας να αρχίσουν να καλλιεργούνται οργανωμένα τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και πιστεύουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα είναι απαρχή για να γίνει η ίδια προσπάθεια και για άλλες νέες και προσοδοφόρες καλλιέργειες και προϊόντα πέραν των συνηθισμένων στην περιοχή μας μεγάλων καλλιεργειών.

Καλούνται στην επόμενη συνάντηση και όλοι οι άλλοι που βλέπουν θετικά την προσπάθεια αυτή και τους ενδιαφέρει η καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών να παραβρεθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους ούτως ώστε να συμβάλουν στο εγχείρημα αυτό.


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου

Διαβάστηκε 844 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 08:06

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή