Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Από τις 10 Ιουνίου 2013 είναι σε ισχύ ο νέος Επενδυτικός Νόμος 4146/2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παπαδάκης Πασχάλης

Ταχ. Δ/ση : Καραολή & Δημητρίου 40

Ταχ. Κωδ. : 68100 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Τηλέφωνο : 25513-57147

TELEFAX : 25513-50409

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αλεξανδρούπολη 31/07/2013

 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου ανακοινώνει ότι από τις 10 Ιουνίου 2013 είναι σε ισχύ ο νέος Επενδυτικός Νόμος 4146/2013 και μπορούν να υποβάλλονται επενδυτικές προτάσεις που αφορούν την γεωργία και κτηνοτροφία και συγκεκριμένα την καλλιέργεια, παραγωγή, μεταποίηση αγροτικών προϊόντων καθώς και την εκτροφή και μεταποίηση προϊόντων που προέρχονται από την εκτροφή των συγκεκριμένων ζώων από μεμονωμένους παραγωγούς η από αγροτικούς ή αγροτοβιομηχανικούς συνεταιρισμούς, καθώς και ομάδες παραγωγών ή ενώσεις ομάδων παραγωγών, οι οποίες έχουν συσταθεί σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία.

Επίσης υπάγονται επενδυτικά σχέδια για την τυποποίηση, συσκευασία ή συντήρηση γεωργικών προϊόντων φυτικής ή ζωικής προέλευσης, τα οποία προέρχονται από γεωργικές εκμεταλλεύσεις και δεν έχουν υποστεί επεξεργασία.

Δυνατότητα υποβολής πρότασης δίνεται και στις γεωργικές επιχειρήσεις - εκμεταλλεύσεις θερμοκηπιακού τύπου και βιολογικής γεωργίας, για παραγωγή κηπευτικών, μανιταριών, ανθοκομικών φυτών, πολλαπλασιαστικού υλικού και κάθε άλλου προϊόντος δενδροκηπευτικής.

Ο επενδυτικός νόμος επιχορηγεί ώριμα επενδυτικά σχέδια που αφορούν τη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων φυτικής ή ζωικής προέλευσης, μονάδες ξηραντηρίων δημητριακών, μονάδες επεξεργασίας δημητριακών και παραγωγής αλεύρων και σιμιγδαλιών για επενδυτικά σχέδια εκσυγχρονισμού. Μονάδες ελαιοτριβείων για επενδυτικά σχέδια που αφορούν: εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μονάδων καθώς και ίδρυση νέων μονάδων με κάποιους περιορισμούς, μονάδες επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας ελαιόλαδου σε συσκευασίες καταναλωτή και ραφιναριών ελαιόλαδου. Ίδρυση οινοποιείων σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας , για συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης. οπωροκηπευτικών ενισχύονται μονάδες μεταποίησης ή τυποποίησης οπωροκηπευτικών προϊόντων, επίσης και μονάδες επεξεργασίας ξηρών καρπών. Ίδρυση τυροκομείων με κάποιους περιορισμούς και ο εκσυγχρονισμός τους με ή χωρίς μετεγκατάσταση. Επίσης επιχορηγούνται οι μονάδες επεξεργασίας γάλακτος με κάποιους περιορισμούς όπως και οι μονάδες παραγωγής γιαούρτης. Μονάδες μεταποίησης - τυποποίησης σαλιγκαριών και μονάδες επεξεργασίας, τυποποίησης, συσκευασίας μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης.

 

Από τη Διεύθυνση

Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου

Διαβάστηκε 1008 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013 15:29

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή