Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Δ/νσης Αγρ. Οικον. & Κτηνιατρικής ΠΕ Έβρου

Τοποθέτηση δακοπαγίδων στην ευρύτερη ελαιοκομική ζώνη Μάκρη – Αλεξανδρούπολη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παπαδάκης Πασχάλης

Ταχ. Δ/ση : Καραολή & Δημητρίου 40

Ταχ. Κωδ. : 68100 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Τηλέφωνο : 25513-57147

TELEFAX : 25513-50409

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αλεξανδρούπολη 18/04/2013


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των δράσεων της Ομάδας Εργασίας για την προώθηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στον Νομό Έβρου, και για τις όσο γίνεται έγκυρες και έγκαιρες επεμβάσεις για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς , τοποθετήθηκαν δακοπαγίδες σε διάφορα σημεία της ευρύτερης ελαιοκομικής ζώνης Μάκρης – Αλεξανδρούπολης για τη παρακολούθηση του πληθυσμού του δάκου της ελιάς και για την ειδοποίηση των ελαιοπαραγωγών όταν συντρέχει λόγος για να ψεκάσουν της ελιές τους.

Η δράση αυτή είναι πρωτοβουλία της Ομάδας Εργασίας και των Γεωπόνων της ΔΑΟΚ και είναι ανεξάρτητη από την δράση του ΥΠΑΑΤ και του ελαιοκομικού ταμείου που γίνεται, για την καταπολέμηση του δάκου, στη Σαμοθράκη και την Μαρώνεια.

Οι δακοπαγίδες θα παραμείνουν στα κτήματα μέχρι αρχές Νοεμβρίου θα παρακολουθούνται από τους Γεωπόνους της ΔΑΟΚ και για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί που θα δουν δακοπαγίδες στα κτήματα τους να μην τις πειράξουν για να μπορέσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα πού θέλουμε για την εξέλιξη του πληθυσμού του εντόμου στην περιοχή μας κατά την φετινή ελαιοκομική περίοδο..

 

Από τη Διεύθυνση

Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου

Διαβάστηκε 1205 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 14:58
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

FaLang translation system by Faboba