Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Συνεργασία με τους καθηγητές των Πανεπιστημιακών τμημάτων της Ορεστιάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παπαδάκης Πασχάλης

Ταχ. Δ/ση : Καραολή & Δημητρίου 40

Ταχ. Κωδ. : 68100 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Τηλέφωνο : 25513-57147

TELEFAX : 25513-50409

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αλεξανδρούπολη 11/03/2013

 

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των δράσεων της Ομάδας Εργασίας για την προώθηση της αγροτικής παραγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου η ομάδα στις 6-3-2013 ημέρα Τετάρτη επισκέφθηκε το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τμήμα Δασολογίας του Δ.Π.Θ. με έδρα την Ορεστιάδα και είχε μια πολύ γόνιμη συνεργασία με τους Καθηγητές της Γεωπονικής και Δασολογικής Σχολής. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η κατ' αρχή γνωριμία, αλλά κυρίως η αναζήτηση τρόπων συνεργασίας με τους ειδικούς των σχολών του Τμήματος, αφού είναι γνωστό το ενδιαφέρον που δείχνουν και τα στελέχη της ομάδας, αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάου – Μαυρανεζούλη Γεωργία, για τα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης & Δασολογίας της Ορεστιάδας αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο που επιτελούν, αλλά και μπορούν να προσφέρουν στο μέλλον για την προώθηση της αγροτικής παραγωγής στο νομό μας σε συνεργασία με τα στελέχη των δυο Διευθύνσεων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, αλλά και της Περιφερείας μας γενικά.

Η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα, έγινε ανταλλαγή απόψεων για πολλά θέματα που αφορούν την γεωργία σε ολόκληρο το νομό Έβρου και τη Σαμοθράκη και συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα υλοποιηθούν ορισμένα βασικά θέματα για να έχει ουσιαστικό και πρακτικό αποτέλεσμα αυτή η συνεργασία στην προώθηση νέων πρακτικών και νέων δεδομένων στην αγροτική παραγωγή, όπως η καταγραφή και αναγνώριση της αυτοφυούς βλάστησης και μελέτη των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών Σαμοθράκης, εγκατάσταση συστήματος on line αγροτικών προειδοποιήσεων πιλοτικά για το νομό Έβρου και μετέπειτα επέκταση του σε ολόκληρη την περιφέρεια κλπ..

Οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε περισσότερα και συγκεκριμένα θέματα και τον προγραμματισμό υλοποίησης κάποιων από αυτά.

Η Ομάδα εργασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ευχαριστεί όλα τα στελέχη των δυο Τμημάτων που παραβρέθηκαν στη συνάντηση και αυτούς που δεν μπόρεσαν να είναι εκεί λόγω άλλων υποχρεώσεων αλλά η συνεργασία τους είναι δεδομένη και ειδικά τον Πρόεδρο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης κύριο Άμπα Ζαφείρη για την αγάπη με την οποία αγκάλιασε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται από τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Πανεπιστημίου.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΒΡΟΥ

Διαβάστηκε 1054 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 12:29

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή