Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Δ/νσης Αγρ. Οικον. & Κτηνιατρικής ΠΕ Έβρου

Συνάντηση με τους αγρότες στον Κόμαρο

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Νικολάου –Μαυρανεζούλη Γεωργίας πραγματοποιήθηκε στις 31-10-2012 συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Ούστογλου Γεώργιου και της ομάδας εργασίας των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με αγρότες των χωριών Πέραμα, Κόμαρος, Αύρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπου συμμετείχαν πολλοί αγρότες της περιοχής, κυρίως νέοι, έγινε παρουσίαση του προγράμματος δράσης της ομάδας, ενημέρωση για προγράμματα που υπάρχουν και αφορούν νέες καλλιέργειες με τις οποίες μπορούν να ασχοληθούν, ιδιαίτερα βιολογικές, οι οποίες είναι ιδανικές για την περιοχή των συγκεκριμένων χωριών, όπως για παράδειγμα η παραγωγή αρωματικών φυτών. Τονίστηκε, επίσης, η αναγκαιότητα οργάνωσης των αγροτών σε ομάδες παραγωγών για να εκμεταλλευτούν σχετικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, θέτουν, όμως, ως προϋπόθεση την ύπαρξη ομάδας.

Στη συνέχεια έγιναν προτάσεις από τους ίδιους τους αγρότες, και κυρίως από νέους, για την περιοχή τους, εκτέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η έλλειψη νερού και γεωτρήσεων για άρδευση των καλλιεργειών, η έλλειψη βοσκοτόπων για τη βόσκηση των κοπαδιών τους, η βελτίωση του φράγματος που υπάρχει στην περιοχή και διάφορα άλλα.

Οι προτάσεις καταγράφηκαν από τα μέλη της ομάδας και ήδη υλοποιούνται όσες άπτονται άμεσα των αρμοδιοτήτων των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Έβρου.

Παρόμοιες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές για ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού του νομού μας από την ομάδα εργασίας της Π.Ε. Έβρου.

Διαβάστηκε 1052 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2012 14:29
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

FaLang translation system by Faboba