Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Πρόθεση εθελοντικής συμμετοχής εκπαιδευτών στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα υποψηφίων θετών γονέων

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου- Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, πρόκειται να υλοποιήσει άμεσα το πρώτο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα υποψηφίων θετών γονέων στην Αλεξανδρούπολη (σύμφωνα με το N.4538/2018- ΦΕΚ85/Τ.Α'/16-5-2018) «Μέτρα για την προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας και άλλες διατάξεις» και την αριθμ.Δ11οικ.49074/2066 Απόφαση- ΦΕ.Κ.4489/Τ.Β.΄/11-10-2018 περί Προγραμμάτων επιμόρφωσης υποψήφιων αναδόχων και θετών γονέων).

Για τον λόγο αυτό, αναζητά εκπαιδευτές του Προγράμματος, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες, ιδίως νομικοί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί που θα αναλάβουν να προετοιμάσουν κατάλληλα τους υποψήφιους θετούς γονείς και να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν μέσα από βιωματικές δράσεις, εφόδια για τον απαιτητικό ρόλο που καλούνται να αναλάβουν.

Η επιμόρφωση θα στηρίζεται εκτός των διαλέξεων, σε εργασία σε μικρές ομάδες, ανάλυση περιστατικών, παιχνίδια ρόλων, προβολή ταινιών με συναφές περιεχόμενο και αξιοποίηση μορφών τέχνης, μαρτυριών και εμπειριών.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτές καλούνται να εκδηλώσουν εθελοντικά τις προθέσεις συμμετοχής τους το αργότερο μέχρι τις 20/02/2019. Πληροφορίες σχετικά με την διάρκεια και το διάστημα πραγματοποίησης του Προγράμματος δίνονται στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Έβρου- Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τηλέφωνο: 2551355335, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 541 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 16:26

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή