Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Ο απόηχος του «Ειρμού των Παθών»

img1Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι τρεις μουσικές συναυλίες υπό τον τίτλο «Ειρμός των Παθών», που διοργάνωσε εν όψει του εορτασμού του Πάσχα η Π.Α.Μ.Θ. - Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και η εταιρεία IDEA, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Ορεστιάδος και του Δήμου Διδυμοτείχου.

img2

Το Σάββατο του Λαζάρου, την Κυριακή των Βαΐων και τη Μεγάλη Τρίτη οι πιστοί με κατάνυξη προσήλθαν σε τρεις ιστορικούς χριστιανικούς ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου για να απολαύσουν κορυφαίες στιγμές της ψαλτικής τέχνης, με επιλεγμένα αποσπάσματα του Ελληνικού Λόγου, ύμνους των Παθών της Μεγάλης Εβδομάδας, λαϊκούς θρήνους της Μεγάλης Παρασκευής και τραγούδια της λαϊκής μας παράδοσης στο πνεύμα των ημερών. Οι Ιεροί Ναοί του Αγίου Γεωργίου Σουφλίου, του Σωτήρος Χριστού Διδυμοτείχου και του Αγίου Αθανασίου Αλεποχωρίου γέμισαν από τους ήχους της λύρας του Παντελή Παυλίδη και τις μελωδικές φωνές της Κλεονίκης και της Δέσποινας Αποστολίδου.

Οι παρευρισκόμενοι συγκινημένοι, αλλά και ενθουσιασμένοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή και εκδήλωσαν την επιθυμία τους για περισσότερες τέτοιου είδους δράσεις.

Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κυρία Νικολάου παραβρέθηκε και στις τρεις συναυλίες. Με ιδιαίτερη συγκίνηση απήγγειλε τα επίκαιρα για την Εβδομάδα των Παθών ποιήματα του Κώστα Βάρναλη «Οι πόνοι της Παναγιάς» και «Η Μάνα του Χριστού» και παίρνοντας αφορμή από τους στίχους του τραγουδιού του Παντελή Παυλίδη «ο τόπος μου είναι δυνατός σαν τα γυμνά τα φύλλα μέσ' το χιόνι...», απεύθυνε στον κόσμο τις ευχές της για Καλή Ανάσταση και ψυχική ανάταση και εξέφρασε την πεποίθησή της ότι πράγματι ο τόπος του Έβρου είναι δυνατός και θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις αντιξοότητες των χαλεπών καιρών που διανύουμε.

img3img4

Διαβάστηκε 1453 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 09:08

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή