Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Δ/νσης Δημ. Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Έβρου

«Ειρμός Των Παθών»

Παντελής Παυλίδης & «ΕΥΔΟΥΣΙΝ»

« Ειρμός Των Παθών»


Σάββατο του Λαζάρου 27/04/2013

Ι. Ναός Αγίου Γεωργίου Σουφλίου στις 19:00

Κυριακή των Βαΐων 28/04/2013

Ι. Ναός Σωτήρος Χριστού Διδυμοτείχου στις 11.30

Μεγάλη Τρίτη 30/04/2013

Ι. Ναός Αγίου Αθανασίου Αλεποχωρίου στις 16.30


Σε τρεις διαφορετικούς ναούς που αποτελούν σημαντικά χριστιανικά μνημεία της Ιεράς Μητρόπολης Διδ/χου – Σουφλίου και Ορεστιάδος, ο Παντελής Παυλίδης και τρεις συνεργάτες του θα μεταφέρουν τις κορυφαίες στιγμές της ψαλτικής τέχνης, με επιλεγμένα αποσπάσματα του Ελληνικού Λόγου, ύμνους των Παθών της Μεγάλης Εβδομάδας, λαϊκούς θρήνους της Μεγάλης Παρασκευής και τραγούδια της λαϊκής μας παράδοσης στο πνεύμα των ημερών, που έφθασαν μέχρι τις μέρες μας μέσα από την Ελληνική Ορθόδοξη Πίστη, για να συγκινήσουν την ψυχή μας.

Διοργάνωση: Π.Α.Μ.Θ. – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου | IDEA

Με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Διδ/χου, Σουφλίου & Ορεστιάδος και του Δήμου Διδ/χου

afisas

Βιογραφικά καλλιτεχνών

Το Μουσικό Σχήμα ΕΥΔΟΥΣΙΝ δημιουργήθηκε το 1999, από τον Παντελή Παυλίδη, ο οποίος έχει θέσει σαν κύριο στόχο την παρουσίαση και διάδοση των κορυφαίων στιγμών του Ελληνικού Λόγου, όπως μεταφέρονται μέσα από την αρχαία λυρική ποίηση, την Βυζαντινή ψαλτική τέχνη, τη δημοτική παράδοση και τη σύγχρονη μουσική δημιουργία.

*****************

Ο συνθέτης Παντελής Παυλίδης, με τις λύρες του, αρχαία ελληνική, καρπαθιώτικη και ποντιακή, που ανήκει στους δημιουργούς και ανανεωτές της σύγχρονης Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής Τέχνης, έχει ενσωματώσει σε παραδοσιακά και δημοτικά ακούσματα, μουσικές του κόσμου, αναδεικνύοντας την παγκοσμιότητα της Ελληνικής μουσικής.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας, ακόμη και στη μακρινή Ιαπωνία, έχει συνεργαστεί με μουσικούς της jazz, με το γνωστό αμερικάνικο post rock grοup Wovenhand, με την καταξιωμένη ερμηνεύτρια Μεσαιωνικής μουσικής Lena Susanne Norin και με πολλούς άλλους, ενώ συμμετείχε και σε διεθνή φεστιβάλ.

*****************

Η Δέσποινα Αποστολίδου φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης. Ασχολείται με το παραδοσιακό τραγούδι και διδάσκει στους «Φίλους της Παράδοσης». Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

*****************

Ο Γιάννης Νικολαΐδης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική σε μικρή ηλικία, με κλασσική και στη συνέχεια και με ροκ μουσική σε μουσικό σύνολο. Με ποικίλες σπουδές στο Μακεδονικό Ωδείο, στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, σε διάφορα αντικείμενα, δραστηριοποιείται σε μουσικά σύνολα εδώ και πάνω από 15 χρόνια. Έχει στο ενεργητικό του εμφανίσεις σε μεγάλες αίθουσες στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας. Συμμετέχει ως τακτικός μουσικός σε ορχήστρα με κλασσικό κυρίως ρεπερτόριο και κατά διαστήματα έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες που ερμηνεύουν διάφορα είδη μουσικής.

*****************

Η Κλεονίκη γεννήθηκε το 1986 στη Θεσ/κη. Είναι φοιτήτρια στη Σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/κης (ΑΠΘ) στο Τμήμα Γλυπτικής. Από το 2005 τραγουδάει και παίζει κρόταλα και από το 2009 ανήκει στην ομάδα χορού FACIA της Ροδούλας Κουλιαμπέρη. Το 2011 συμμετείχε σαν χορογράφος και χορεύτρια στις «Βάκχες» του Παντελή Παυλίδη, στον ρόλο της Αγαύης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Δημητροπούλου

Τηλέφωνο: 697 43 20 580

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Πληροφορίες για τους επιλεγμένους Ιερούς ναούς

Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Σουφλίου

Θεμελιώθηκε στα 1818 και τελείωσε στα 1862 - 1863. Είναι βασιλικού ρυθμού με διπλούς πέτρινους ορόφους στο γυναικωνίτη. Σπάνιο έργο τέχνης το ξυλόγλυπτο τέμπλο, του ξυλόγλυπτη Σταμάτη Ταλιαδούρου ή Μαδιανού (καταγόταν από τη Μάδυτο) ο οποίος ασχολήθηκε πολλά χρόνια για να παραδώσει το 1861 σκαλισμένη όλη την ομορφιά της γης στο ξυλόγλυπτο αυτό τέμπλο. Η σύνδεση της ζωής με τη φύση και τον ουράνιο πατέρα, αυτή η μοναδικότητα αποσπά την προσοχή του κάθε επισκέπτη.

Ιερός ναός του Σωτήρος Χριστού Διδυμοτείχου

Mεταβυζαντινός ναός που ανάγεται στα 1846. Είναι μια λίθινη καμαρωτή ανωδομή και το εσωτερικό του κοσμείται από ένα μεγάλης αξίας ξυλόγλυπτο τέμπλο. Εδώ βρίσκονται δύο θαυματουργές εικόνες: η εικόνα της Βρεφοκρατούσα Παναγία της Δυμοτειχίτισας (του πρώτου μισού του 14ου αιώνα και η οποία πιθανόν ήταν αυτοκρατορικό δώρο προς την πόλη) και η δεσποτική εικόνα του Χριστού Παντοκράτορος. Ο ναός του Σωτήρος Χριστού αποτελεί το επίκεντρο του Καλέ Παναϊρ, της θρησκευτικής εορτής του Διδυμοτείχου και η περιφορά των δύο εικόνων του κορυφώνει τις εκδηλώσεις.

Υστεροβυζαντινός Ναός του Αγίου Αθανασίου Αλεποχωρίου

Κτισμένος το 1729, ταπεινός, χωρίς παράθυρα και καμπαναριό, αλλά κατάγραφος με σπάνιας ομορφιάς τοιχογραφίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο γυναικωνίτη, ο οποίος βρίσκεται στο πίσω μέρος του ναού και ο οποίος χωριζόταν με τον κυρίως ναό με καφασωτά, υπάρχουν αναπαραστάσεις των "κριμάτων", της τιμωρίας δηλαδή των αμαρτωλών στη «δεύτερη παρουσία» αλλά και μια εξαιρετικά σπάνια σκυλόμορφη παράσταση του Αγ. Χριστοφόρου.

Διαβάστηκε 1264 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 08:54
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

FaLang translation system by Faboba