Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για τον ιό HIV/AIDS στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στο πλαίσιο ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του γενικού πληθυσμού, αλλά και ειδικότερα των μαθητών της περιοχής μας για τον ιό HIV/AIDS, διοργανώνονται σειρά ενημερωτικών δράσεων από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των ΠΕ, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Γραφείο Θεσσαλονίκης) και την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Οι δράσεις υποστηρίζονται από τους Δήμους Δράμας, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, την Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης (δια της υπευθύνου σχολικών δραστηριοτήτων) και τις ΕΠΑΣ Νοσηλευτικής των νοσοκομείων των παραπάνω πόλεων.

Το πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνει ολοήμερες παρεμβάσεις στον γενικό πληθυσμό, ενημερώσεις στον μαθητικό πληθυσμό εντός των σχολικών μονάδων και εκδηλώσεις στο κέντρο των πόλεων που θα κορυφωθούν με το Άναμμα κεριών στο σχήμα της κόκκινης κορδέλας (red ribbon), σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS.

Το χρονοδιάγραμμα είναι το εξής:

• Σάββατο 8, Κυριακή 9 και Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου – Δήμος Δράμας στην ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ

• Τρίτη 11 και Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου – Δήμος Αλεξανδρούπολης, μπροστά από το Δημαρχείο

• Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου – Δήμος Κομοτηνής, στην Πλατεία Ειρήνης

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γκόμα Φανή (υπεύθυνη ΚΕΕΛΠΝΟ Γραφείο Θεσσαλονίκης) 6974-112244

Σωτηρίου Γεωργία (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας ΑΜ-Θ) 6932-385636

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Διαβάστηκε 1130 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 14:40

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή