Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με θέμα τη θάλασσα

Άλλη μια «στάση» του «Τρένου του Πολιτισμού» της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου υπήρξαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης (ΚΕ.ΔΗ.ΦΩΤ.) που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012, με μεγάλη επιτυχία, στην Πλατεία του Φάρου της Αλεξανδρούπολης. Το κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει φωτογραφίες 12 μελών του ΚΕ.ΔΗ.ΦΩΤ., που δημιούργησαν νοσταλγική ατμόσφαιρα καθώς απεικόνιζαν γνώριμα θαλασσινά τοπία της περιοχής. Το έργο με τίτλο «ΘΑΛΑΣΣΑ» ξεκίνησε πριν από 8 μήνες με σκοπό να παραχθεί υλικό που θα στηρίξει μια έκθεση φωτογραφίας. Το θέμα του έργου, αν και ακούγεται απλό, αποδείχθηκε σύνθετο με τη δημιουργία να απογειώνεται και την έκφραση να αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη, η οποία δανειζόμενη στίχους του ποιητή Βάρναλη «να σ' αγναντεύω θάλασσα και να μη χορταίνω» αναγνώρισε τη θάλασσα ως πηγή έμπνευσης για όλους τους καλλιτέχνες. Επίσης, ευχαρίστησε τις υπηρεσίες που οργάνωσαν την έκθεση και έδωσε συγχαρητήρια στα μέλη του ΚΕ.ΔΗ.ΦΩΤ.

Η έκθεση φωτογραφίας θα διαρκέσει από 24 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2012.

Ώρες επίσκεψης: 20:00 -23:00

Thalassa 1_1Thalassa 2_1

Διαβάστηκε 1273 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 15:12

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή