Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Ολοκλήρωση κύκλου δραστηριοτήτων καλλιτεχνικού εργαστηρίου Άβαντος

Ολοκληρώθηκε, χτες, Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012, ο κύκλος δραστηριοτήτων του καλλιτεχνικού εργαστηρίου στη μουσουλμανική συνοικία της οδού Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη, που δημιούργησε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και λειτούργησε επί δύο μήνες.

Το θερινό καλλιτεχνικό «σχολείο», στεγάστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη μουσουλμανική συνοικία, φιλοξένησε πενήντα μαθητές, και στο πρόγραμμά του περιέλαβε μαθήματα και εργαστήρια θεάτρου, θεάτρου σκιών, ζωγραφικής, κατασκευής φιγούρας, μουσικής και χορού.

Στη χτεσινή αποχαιρετιστήρια εκδήλωση οι μαθητές παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο, έπαιξαν μουσική, τραγούδησαν και χόρεψαν επιδεικνύοντας ό,τι έμαθαν τους δύο μήνες.

Εντυπωσιακό ήταν το εργαστήριο χορού λάτιν και η επίδειξη των χορών tango και salsa που πραγματοποίησαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Baila con Migo. Οι μικροί μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό και συμμετείχαν δυναμικά στο εργαστήρι.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη, η Περιφερειακή Σύμβουλος Λίτσα Κουκουβέλα, στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, εισήγηση των οποίων ήταν η δημιουργία του καλλιτεχνικού εργαστηρίου, γονείς των μαθητών και κόσμος από τη συνοικία.

Η κα Νικολάου δήλωσε σχετικά «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή των παιδιών στο καλλιτεχνικό εργαστήρι που λειτουργήσαμε για τους δύο θερινούς μήνες του Ιουνίου και του Ιουλίου. Στόχος μας ήταν να δώσουμε τη δυνατότητα στους μαθητές να ψυχαγωγηθούν και να εκφραστούν καλλιτεχνικά, αλλά παράλληλα να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν και πάνω σε άλλα θέματα, όπως η γλώσσα, και το περιβάλλον. Πρόθεση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου είναι να κάνουμε το θερινό καλλιτεχνικό σχολειό θεσμό, να λειτουργεί κάθε χρόνο. Δίνουμε, λοιπόν, εκπαιδευτικό ραντεβού με τα παιδιά για το καλοκαίρι του 2013.»

Ο υπεύθυνος του καλλιτεχνικού σχολείο κ. Γιάννης Βουλτσίδης είπε από την πλευρά του «Το καλλιτεχνικό σχολείο της Τέρμα Άβαντος τερματίζει πανηγυρικά και δημιουργικά ... αλλά και με θλίψη στα μάτια (το ωραίο είναι πάντα τόσο σύντομο;). Για δύο μήνες ο «Μικρός Διάκοσμος» του Γιάννη Βουλτσίδη, με δύο από τα στελέχη του, τη Γεωργία Γιαννοπούλου (εικαστικό – μουσικό) και τον Απόστολο Κελεμίδη (ηθοποιό - εμψυχωτή), πάνω από ογδόντα παιδιά στον φτωχομαχαλά της Άβαντος συμμετείχαν στα εργαστήρια (θεάτρου, ζωγραφικής, κατασκευής φιγούρας Καραγκιόζη, μουσικής, φιλοσοφίας...γιατί όχι; Όταν εξασκείς το όμορφο δεν είναι η ύψιστη φιλοσοφία;). Τα παιδιά έρχονται στα εργαστήρια τουλάχιστον μισή ώρα πριν ανοίξουν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πετύχαμε το στόχο μας, διότι συνδυάσαμε γνώση και απόλαυση.»

Την τελευταία μέρα η πόλη ξαναενώνεται, τα αρώματα σμίγουν, ο μαχαλάς έλκει. Σε αυτήν τη γιορτή σας περιμένουμε όλους. Οι βασιλικοί και τα θυμάρια που φυτέψαμε στη μικρή αυλή της σχολής, ήδη στον ύπνο μας μάς επισκέπτονται σαν δέντρα ολόκληρα. Δώσαμε και πήραμε...

Ελπίζουμε αυτή η νησίδα πολιτισμού να ανθίσει και να ανθίζει στην Άβαντος και να πάει και αλλού. Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου με την κ. Γεωργία Νικολάου και τα στελέχη του Τομέα Πολιτισμού κυρίες Κοσμαδάκη και Παρδαλίδου, στήριξαν και ήταν δίπλα μας – ουσιαστικά και όχι τυπικά – και κυρίως εκτός ωρών υπηρεσίας (τα ωραία πρέπει να λέγονται γιατί είναι μεταδοτικά).

Μας ρωτάνε τώρα τα παιδιά της σχολής «Κάπταιν Γιάννη, θα κλείσει το καλλιτεχνικό σχολείο;» Δεν θα κλείσει αλλά θα ανοίξουν κι άλλα. Έχουμε δημιουργικούς συμμάχους.»

1Kallitexniko ergasthri2Kallitexniko ergasthri3Kallitexniko ergasthri4Kallitexniko ergasthri5Kallitexniko ergasthri

Διαβάστηκε 1296 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή