Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Διευκρινήσεις σχετικά με την εφαρμογή προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στην Π.Ε Έβρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ


Αλεξανδρούπολη 11/06/2012

Ταχ. Δ/νση : Δήμητρας 19- Αλεξανδρούπολη

Ταχ. Κώδικας : 681 00

Πληροφορίες : Δ. Παγωνίδης

Τηλέφωνο : 2551026471 & 2551355323

FAX : 2551024599

E – mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΘΕΜΑ: Διευκρινήσεις σχετικά με την εφαρμογή προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στην Π.Ε Έβρου

Σχετικό : Α) Η με αρ. πρ. Οικ. 405/21.2.2012 διακήρυξη του έργου «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 με ΑΔΑ Β4ΠΠ7ΛΒ- ΛΞΑ.

Σε συνέχεια της παραπάνω α) σχετικής, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Για την «Καταπολέμηση Κουνουπιών στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη» για το έτος 2012, προκηρύχθηκε , από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ, ανοιχτός Δημόσιος Διεθνής Διαγωνισμός, συνολικού προϋπολογισμού 1.230.000,00 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Τα στάδια για την αξιολόγηση των υποψηφίων αναδόχων, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, ολοκληρώθηκαν περί τα μέσα Μαΐου και έκτοτε , απ΄ όσο γνωρίζουμε, η σύμβαση με τους αναδόχους βρίσκεται για προσυμβατικό έλεγχο στο ελεγκτικό συνέδριο και αναμένεται η απόφασή του για την υπογραφή των συμβάσεων. Σαν ανάδοχοι έχουν κατακυρωθεί μετά από Απόφαση της Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής της Π.Α.Μ.Θ, στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται το αντικείμενο, για το τμήμα Α) του έργου που αφορά στην «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΝΥΜΦΩΝ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ AΠΟ ΕΔΑΦΟΥΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΡΟΝΥΜΦΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΑΚΜΑΙΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΜΑΙΟΚΤΟΝΙΑΣ» η εταιρεία «ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε» , ενώ για το τμήμα B) που αφορά στη «ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΠΡΟΝΥΜΦΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΑΚΜΑΙΟΚΤΟΝΙΑΣ» ο κος Χασκόπουλος Ευθύμιος

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σχετική Διακήρυξη αλλά και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η καταπολέμηση των κουνουπιών θα γίνει με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας με τη χρήση επίγειων και εναέριων μέσων (αεροψεκασμοί) , ενώ προβλέπεται σε τμήμα της έκτασης του φυσικού αντικειμένου να πραγματοποιηθεί ακμαιοκτονία «.....εφόσον απαιτηθεί και μετά την έκδοση των απαιτούμενων αδειών και εγκρίσεων». Αν δεν απαιτηθεί ακμαιοκτονία , στις εκτάσεις αυτές θα πραγματοποιηθεί προνυμφοκτονία.

Τα σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν περιλαμβάνονται στα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ ειδικά για τις ευαίσθητες και προστατευόμενες περιοχές θα γίνει χρήση μόνο βιολογικών σκευασμάτων (Bti). Στις υπόλοιπες εστίες συνήθως θα χρησιμοποιείται το προνυμφοκτόνο σκεύασμα το οποίο έχει σαν δραστική ουσία το diflubenzuron .

Οι ανάδοχοι που θα αναλάβουν την υλοποίηση του έργου, έχουν εμπειρία στην καταπολέμηση των κουνουπιών και γνωρίζουν για τα σκευάσματα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν καθώς και τον τρόπο καταπολέμησης, ώστε να μην επηρεάζονται τα μελισσοσμήνη.

Σας παρακαλούμε όμως να ενημερώσετε κι εσείς τους μελισσοκόμους που είναι μέλη των συνεταιρισμών σας, να βρίσκονται σε επαφή με τους αναδόχους και τα συνεργεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή τους , προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις τοποθεσίες που βρίσκονται οι κυψέλες, ούτως ώστε να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις.

Τέλος από μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, σας διαβεβαιώνουμε για μια ακόμα φορά ότι οι προθέσεις μας και οι ενέργειές μας, κινούνται πάντα προς την κατεύθυνση της συνεργασίας για την επίλυση παρόμοιων καταστάσεων, με στόχο να συμβάλουμε τόσο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με την παρουσία των κουνουπιών, όσο και στην προστασία της περιουσίας σας.

 

Μ. Ε. Π.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Π.Ε ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ / Α΄

Διαβάστηκε 1319 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 09:58

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή