Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Πρόσκληση σε συνέδριο και δράση προσομοίωσης στο πλαίσιο του έργου 'TOSCA'

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


Κομοτηνή, 17/05/2013

Αρ. Πρωτ: Οικ.1964


Πληροφορίες: Αρσενίου Σπυρίδων

Τηκ.: +3025313 50185

FAX: +3025310 36636

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διεύθυνση: Λεωφ. Δημοκρατίας 1

Ταχ. Κώδικας: 69100 Κομοτηνή

 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος διακρατικής συνεργασίας Μεσογειακού Χώρου (MED) υλοποιεί το έργο με τίτλο: 'Tracking Oil Spills and Coastal Awareness Network',(ακρωνύμιο: «TOSCA») το οποίο αφορά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση θαλάσσιων ατυχημάτων στη Μεσόγειο.

Μέρος των δράσεων αφορά στην επιχείρηση προσομοίωσης πετρελαιοκηλίδας και στη διοργάνωση συνεδρίου τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 30 και 31 Μαΐου 2013 αντίστοιχα στην Αλεξανδρούπολη.

Η επιχείρηση προσομοίωσης θα αφορά στη δυνητική αντίδραση των άμεσα εμπλεκομένων καθώς και των συναρμοδίων φορέων (Δ/νση Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜ-Θ, Λιμενικό Σώμα, Εθελοντικές Ομάδες κ.α.) έχοντας ως σενάριο ένα περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης. Στόχος της προσομοίωσης είναι:

α) Η παρακολούθηση πετρελαιοκηλίδων σε πραγματικό χρόνο μέσω σύγχρονων τεχνολογικών μέσων με δοκιμή των εργαλείων σε ρεαλιστικές συνθήκες, β) Η δημιουργία δικτύου παράκτιας ενημέρωσης μέσω της Βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ των φορέων σε αντίστοιχα περιστατικά.

Έχοντας ως ζητούμενο τα μέγιστα δυνατά οφέλη από τη πρωτοβουλία αυτή, επιθυμούμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε και να συνδράμετε στην επιτυχή ολοκλήρωση των δράσεων.

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου pdf




Ο Περιφερειάρχης

Αριστείδης Γιαννακίδης

Διαβάστηκε 1143 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 15:08

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή