Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Διαδικασία ανανέωσης αδειών υπαίθριου εμπορίου παραγωγού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Καραολή Δημητρίου 40

Ταχ. Κωδ.: 68 100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πληροφορίες: Ε. Τσόγκα

Τηλέφωνο: 25513-57106

Fax.: 25513-50526

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αλεξ/πολη, 26-08-2014


Το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Έβρου, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι:

• Σύμφωνα με το Ν. 4264/2014 άρθρο 39 παρ. 1 « Όλες οι υφιστάμενες άδειες πωλητών υπαίθριου εμπορίου, στάσιμου και πλανόδιου, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τη συνταξιοδότηση των δικαιούχων».

• Σύμφωνα με το υπ'αριθμ. Κ1-1271/31-07-2014 έγγραφο της Γ.Γ. Εμπορίου οι συγκεκριμένες εκδοθείσες και υφιστάμενες άδειες υπαίθριου εμπορίου παραγωγού, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι της συνταξιοδότησης των δικαιούχων, οι οποίοι μπορούν να δραστηριοποιούνται σε όλη την Επικράτεια. Οι διαδικασίες ανανέωσης ή τροποποίησης της άδειας εξακολουθούν να εφαρμόζονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 22 του Ν. 4264/2014, που ορίζει ότι ο αδειούχος ο αδειούχος καταθέτει ετησίως, σε κάθε ετήσια επέτειο της χορήγησης της άδειας, προς την αρμόδια αρχή που την εξέδωσε: α) Φορολογική ενημερότητα, β) Ασφαλιστική ενημερότητα, γ) Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986 ότι συνεχίζουν να συντρέχουν στο πρόσωπο του οι προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας. Σε περίπτωση που εκλείψει ο λόγος χορήγησης της άδειας, ο αδειούχος οφείλει να το δηλώσει εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών στην αρχή που εξέδωσε την άδεια. Σε περίπτωση παράλειψης, υπέχει την ποινική ευθύνη. Επίσης, κατά την προαναφερόμενη διαδικασία οι παραγωγοί-κάτοχοι άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου παραγωγού, υποχρεούνται να προσκομίζουν δ) βεβαίωση από την οποία προκύπτει ότι διατηρούν την ιδιότητα του παραγωγού (υπ'αριθμ. Κ11271/2014 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου).

 

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΜΣΕΡΙΔΗΣ

Διαβάστηκε 1475 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014 08:18

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή