Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Έβρου

Τροποποίηση Αγορανομικής Διάταξης για το δικαίωμα του καταναλωτή να μην καταβάλει αντίτιμο αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο της συναλλαγής

Το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ανακοινώνει ότι εκδόθηκε η υπ' αριθ. 1/2013 Αγορανομική Διάταξη με θέμα: «Τροποποίηση της Α.Δ. 4/2012 ως προς το άρθρο 1.»

Αναλυτικότερα, οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αναγράφουν σε εμφανές σημείο του τηρούμενου τιμοκαταλόγου με κεφαλαία γράμματα, ιδίου μεγέθους με τις τιμολογούμενες υπηρεσίες, την ένδειξη: «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ – ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» και εφόσον ο τιμοκατάλογος τηρείται και στην αγγλική γλώσσα η ανωτέρω ένδειξη πρέπει να υπάρχει και σε αυτήν. Η ρύθμιση αυτή ισχύει και για τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής.

Εφεξής η ίδια ρύθμιση σύμφωνα με την νέα Α.Δ. 1/2013 «περιλαμβάνει και όλους όσους παρέχουν υπηρεσίες, χωρίς την υποχρέωση τήρησης τιμοκαταλόγου, οι οποίοι και υποχρεούνται να τοποθετήσουν πινακίδα με την ανωτέρω ένδειξη σε εμφανές σημείο του γραφείου τους.»

Διαβάστηκε 959 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 14:52
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

FaLang translation system by Faboba