Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2014, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡ/ΚΗΣ ΟΙΚ/ΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡ/ΚΗΣ ΟΙΚ/ΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤΟΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Ταχ. Δ/νση : Ραιδεστού 9

Ταχ. Κώδικας: 682 00, Ορεστιάδα

Πληροφορίες : Ευδοκία Λιαχούδη

Τηλέφωνο : 2552081718

FAX : 2552081723

Ε-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ορεστιάδα 01-09-2014

Αριθ.πρωτ 120028/9796

 

ΘΕΜΑ:« Συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2014, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ»

Ενημερώνουμε τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων οι σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρύγου να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής σύμφωνα με τον Καν(ΕΚ) 436/2009, όπως ισχύει κάθε φορά.

Ειδικότερα για το έτος 2014, οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του ΥΠΑΑΤ www.minagric.gr. Η ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων συγκομιδής αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει 30 Νοεμβρίου, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις νέες δηλώσεις.

Υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής σταφυλιών έχουν όλοι οι αμπελουργοί που κατέχουν πάνω από ένα (1) στρέμμα αμπέλι.

Απαλλάσσονται από την υποβολή δήλωσης συγκομιδής οι αμπελουργοί που οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους, εφόσον όμως καταθέτουν «Δήλωση παραγωγής».

Σε περιπτώσεις ολοκληρωτικής καταστροφής της ετήσιας σταφυλικής παραγωγής (ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα –αποζημιώσεις ΕΛΓΑ κτλ.) οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής , και στο αντίστοιχο πεδίο θα συμπληρώνεται το αίτιο που την προκάλεσε.

Η μη έγκαιρη υποβολή της Δήλωσης συνεπάγεται αποκλεισμό του παραγωγού από προγράμματα (αναδιάρθρωση αμπελώνων, Χορήγηση δικαιώματος από Εθνικό Αποθεματικό) για την τρέχουσα και την επόμενη αμπελοοινική περίοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας στον 3ο όροφο γραφείο 18 και στο τηλ : 2552081718 κα Λιαχούδη Ευδοκία.

 

Μ.Ε.Π

Ο Δ/ΝΤΗΣ α.α

ΠΑΠΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Διαβάστηκε 990 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή