Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

4ο Τακτικό Δελτίο Προγράμματος Γεωργικών Προειδοποιήσεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡ/ΚΗΣ ΟΙΚ/ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝ/ΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡ/ΚΗΣ ΟΙΚ/ΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤ/ΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Ταχ. Δ/νση : Ραιδεστού 9

Ταχ. Κώδικας: 682 00, Ορεστιάδα


Πληροφορίες : Σ. Δερνεκξή

Τηλέφωνο : 2552081717

FAX : 2552021330

2552081723

Ε-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

               : u15510@minagric.g


Ορεστιάδα 20/09/2013

Αριθ. Πρωτ. 109377/9875

 

Οι βαμβακοφυτείες στην περιοχή μας βρίσκονται στο στάδιο του ανοίγματος των καρυδιών σε ποσοστό 30-40% με εξαίρεση στις όψιμες φυτείες όπου το ποσοστό είναι λίγο μικρότερο.

Επεμβάσεις φυτοπροστασίας σ αυτή την περίοδο δεν συνιστώνται, με εξαίρεση τις πολύ όψιμες φυτείες.

Το πράσινο σκουλήκι νυμφώνεται και διαχειμάζει στο έδαφος σε βάθος 5-10cm ενώ ρόδινο σκουλήκι διαχειμάζει στα στελέχη των βαμβακόφυτων και σε ρωγμές του εδάφους.

Για τους παραπάνω λόγους και για να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο πληθυσμός της πρώτης γενεάς την επόμενη καλλιεργητική περίοδο, απαιτείται μετά τη συγκομιδή να πραγματοποιηθεί στελεχοκοπή και ψιλοθρυμματισμός των υπολειμματων των βαμβακοφύτων και οπωσδήποτε ενσωμάτωση με όργωμα σε βάθος 20-25cm σε όλα τα χωράφια που καλλιεργήθηκαν με βαμβάκι, ανεξαρτήτως της επόμενης καλλιέργειας του χωραφιού .

ΠΡΟΣΟΧΗ : η χρήση υπεδαφοκαλλιεργητή/ρίπερ, δεν ενσωματώνει τα υπολείμματα και δεν καταστρέφει τις προς διαχείμαση μορφές του πράσινου και ρόδινου σκουληκιού.

 

ΜΕΠ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΔΑΔΟΥΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Διαβάστηκε 994 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 16:47

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή