Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Δ/νσης Αγρ. Οικον. & Κτηνιατρικής Ορ. ΠΕ Έβρου

1ο Τεχνικό Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων καλλιέργειας βαμβακιού 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΓΡ/ΚΗΣ ΟΙΚ/ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝ/ΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡ/ΚΗΣ ΟΙΚ/ΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤ/ΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ


Ταχ. Δ/νση : Ραιδεστού 9

Ταχ. Κώδικας: 682 00, Ορεστιάδα

Πληροφορίες : Σ. Δερνεκξή

Τηλέφωνο : 2552081717

FAX : 2552021330

2552081723

Ε-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

               : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ορεστιάδα 11/07/2013

Αριθ.πρωτ. 81322/7650

 

Η βαμβακοκαλλιέργεια στην περιοχή μας, βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης καρποφόρων οργάνων (χτένια) και στην αρχή της άνθησης.

Η υπηρεσία μας έχει τοποθετήσει παγίδες για την παρακολούθηση των πτήσεων του πράσινου και ρόδινου σκουληκιού. Με τον έλεγχο των παγίδων και των βαμβακοφυτειών διαπιστώθηκε η έναρξη των πτήσεων των ακμαίων της 1ης γενεάς στο πράσινο και στο ρόδινο σκουλήκι, χωρίς ζημιές στα καρποφόρα όργανα, ενώ παράλληλα υπάρχουν ωφέλιμα έντομα τα οποία βοηθούν στη φυσική αντιμετώπιση των παραπάνω εχθρών του βαμβακιού.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, συμβουλεύουμε τους βαμβακοκαλλιεργητές της περιοχής μας, να ελέγχουν τακτικά τις βαμβακοφυτείες τους για τυχόν προσβολές στα καρποφόρα όργανα των φυτών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για εφαρμογή χημικών ψεκασμών, οι πληθυσμοί του πράσινου και ρόδινου σκουληκιού, να ξεπεράσουν τα κατώτατα όρια επέμβασης τα οποία είναι:

1. για το Πράσινο σκουλήκι : στάδιο ανθοφορίας – καρποφορίας – 1η γενεά διάρκειας μέχρι περίπου τέλος Ιουλίου, 6 - 8 νεαρές προνύμφες (σκουλήκια 1ου & 2ου σταδίου, μήκους μέχρι 1 εκατοστό) κατά μέσο όρο ανά 100 φυτά ή μια νεαρή προνύμφη κατά μέσο όρο στα φυτά γραμμής μήκους 1 ενός μέτρου.

2. για το Ρόδινο σκουλήκι : στάδιο ανθοφορίας – προσβολή 20% στα άνθη με την εμφάνιση μορφής ροζέτας

Τονίζουμε ότι, όπου και εάν κριθεί απολύτως απαραίτητο οι βαμβακοκαλλιεργητές να επέμβουν με χημικούς ψεκασμούς, αυτοί θα πρέπει να πραγματοποιηθούν αργά τη νύχτα για να είναι αποτελεσματικοί (00:00 – 3:00) και σε κάθε περίπτωση με τα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

 

Μ.Ε.Π

Ο Διευθυντής

Δαδούσης Κωνσταντίνος

Διαβάστηκε 1161 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013 13:58
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

FaLang translation system by Faboba