Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Ενημέρωση για θέματα φυτοϋγείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΓΡ/ΚΗΣ ΟΙΚ/ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝ/ΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡ/ΚΗΣ ΟΙΚ/ΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤ/ΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ


Ταχ. Δ/νση : Ραιδεστού 9

Ταχ. Κώδικας: 682 00, Ορεστιάδα

Πληροφορίες : Σ. Δερνεκξή

Τηλέφωνο : 2552081717

FAX : 2552021330 / 2552081723

Ε-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

               : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ορεστιάδα 01/08/2012

Αριθ.πρωτ.: 7230

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί οι παραγωγοί της περιοχής μας αλλά και άλλων περιοχών, να αναζητούν λύσεις για να βελτιώσουν το εισόδημα τους.

Έχουν την δυνατότητα μέσω του διαδικτύου να βρουν νέες καλλιέργειες και να παραγγείλουν τους σπόρους ή και φυτά προς φύτευση. Στις ιστοσελίδες όμως που προωθούνται αυτές οι καλλιέργειες, δεν αναφέρεται η ισχύουσα φυτοϋγειονομική νομοθεσία και ο κίνδυνος διαδόσεως εχθρών και ασθενειών που δεν απαντώνται στην χώρα μας ή και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπάρχουν στην περιοχή μας πιθανά κρούσματα με επιβλαβείς οργανισμούς καραντίνας, και οι παραγωγοί που έχουν φυτεύσει τις νέες αυτές καλλιέργειες, κινδυνεύουν με επιβολή προστίμου και με καταστροφή των φυτειών τους.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους παραγωγούς-μέλη των Συνεταιρισμών, ή τους παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεστε, πριν ασχοληθούν με οποιαδήποτε νέα καλλιέργεια και οπωσδήποτε πριν παραγγείλουν φυτά προς φύτευση ή σπόρους προς σπορά, να προσέρχονται στο αρμόδιο τμήμα της υπηρεσίας μας για ενημέρωση επί της φυτοϋγειονομικής νομοθεσίας, προς αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων.

 

ΜΕΠ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΔΑΔΟΥΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Διαβάστηκε 1198 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 15:42

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή