Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Έξαρση του δάκου σε Μεσημβρία και Δίκελλα - Ανάγκη ψεκασμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παπαδάκης Πασχάλης

Ταχ. Δ/ση : Καραολή & Δημητρίου 40

Ταχ. Κωδ. : 68100 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Τηλέφωνο : 25513-57147

TELEFAX : 25513-50409

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αλεξανδρούπολη 01/10/2014

 

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και από Γεωπόνους της Ομάδας Εργασίας για την προώθηση – στήριξη της αγροτικής παραγωγής στον Νομό Έβρου, ανακοινώνεται ότι από την παρακολούθηση των δακοπαγίδων που τοποθετήθηκαν στην ευρύτερη ελαιοκομική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε έξαρση του δάκου σε ανησυχητικό αριθμό στην περιοχή Μεσημβρίας και Δικέλλων, ενώ στις υπόλοιπες δακοπαγίδες στις άλλες περιοχές η παρουσία του εντόμου δεν δείχνει να είναι σε έντονο βαθμό. Για τον λόγο αυτό προτείνεται στους ελαιοπαραγωγούς των παραπάνω περιοχών να ψεκάσουν μέχρι τέλους της εβδομάδας (05-10-2014) με κατάλληλα εντομοκτόνα αφού πρώτα παρακολουθήσουν τα κτήματα τους για την αποφυγή ζημιών στην παραγωγή τους.

Επίσης οι ελαιοπαραγωγοί των υπόλοιπων περιοχών πρέπει να είναι σε επιφυλακή διότι η εμφάνιση του δάκου ξεκινάει από την εν λόγω περιοχή και εξαπλώνεται στις υπόλοιπες περιοχές.

Νεότερα δεδομένα θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα από την παρακολούθηση των δακοπαγίδων σε όλη την περιοχή Αλεξανδρούπολης.

 

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας& Κτηνιατρικής Έβρου

Διαβάστηκε 769 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 08:07

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή