Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Δ/νσης Αγρ. Οικον. & Κτηνιατρικής ΠΕ Έβρου

Ἐνταξη του Ελαιόλαδου Μάκρης στα προϊόντα ΠΟΠ

shma-ealioladouΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παπαδάκης Πασχάλης

Ταχ. Δ/ση : Καραολή & Δημητρίου 40

Ταχ. Κωδ. : 68100 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Τηλέφωνο : 25513-57147

TELEFAX : 25513-50409

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

              : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αλεξανδρούπολη 26/08/2014

 

H Ομάδα υποστήριξης της Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Έβρου για την προώθηση της αγροτικής παραγωγής στο νομό Έβρου και η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου ανακοινώνει ότι:

Μετά από μεγάλη προσπάθεια και διαρκεί δουλειά της Ομάδας, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου και την αμέριστη συμπαράσταση της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κας Μαυρανεζούλη – Νικολάου Γεωργίας, ο φάκελος και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξη του Ελαιόλαδου Μάκρης στα προϊόντα ΠΟΠ έχει κατατεθεί στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων –Διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας για να πάρει το δρόμο των επιτροπών και να καταλήξει στα αρμόδια γραφεία της Ε.Ε απ όπου και θα πάρει την τελική έγκριση.

Το ελαιόλαδο της Μάκρης είναι από τα καλύτερα στην παγκόσμια αγορά κι αυτό αποδεικνύεται από τις αναλύσεις που γίνονται από διάφορα εργαστήρια και οι οποίες κάθε χρόνο είναι άριστες και από τα πολλά Α' βραβεία που απέσπασε σε διεθνείς διαγωνισμούς πού πήρε μέρος. Η ένταξη του στα επιλεγμένα προϊόντα ΠΟΠ της Ελλάδας και της Ε.Ε, από μόνη της, αν εκτιμηθεί σωστά από τους ελαιοπαραγωγούς και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής τηρώντας της προδιαγραφές που έχουν τεθεί, θα του προσδώσει προστιθέμενη αξία και με σωστές παράλληλες ενέργειες όπως π.χ συσκευασία πραγματικά μπορεί να γίνει το χρυσάφι της περιοχής Αλεξανδρούπολης.

Ως Ομάδα η οποία εργάστηκε για την ευόδωση του σκοπού αυτού οφείλουμε να ευχαριστήσουμε:

- Την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Έβρου κυρία Μαυρανεζούλη – Νικολάου Γεωργία για την αμέριστη συμπαράσταση που επέδειξε στην όλη προσπάθεια μας από την αρχή μέχρι το τέλος.

- Τον πρόεδρο του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Μάκρης κύριο Χατζηνικολάου Δημοσθένη οποίος από την αρχή της προσπάθειας ήταν δίπλα μας.

- Τον κύριο Κελίδη Αργύρη ιδιοκτήτη του ελαιοτριβείου «Κύκλωπας» για όλο το πληροφοριακό υλικό τις φωτογραφίες και τα αντίγραφα βραβείων ελαιολάδου που μας διέθεσε.

- Τον ιδιοκτήτη του ομώνυμου ελαιοτριβείου «Αλέξανδρος» κύριο Βουκουρεσλή Αλέξανδρο.

- Το Δ.Σ του Συνεταιριστικού Ελαιοτριβείου για τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν για την δειγματοληψία του Ελαιολάδου τα τελευταία 2 χρόνια.

- Τον αείμνηστο Μαρτίνη Μιχάλη για τις γνώσεις του που μας παρείχε για την παραγωγή του λαδιού στις παλιές εποχές και για το βιβλίο που μας διέθεσε και αντλήσαμε πληροφορίες ιστορικές για την περιοχή και τη σύνδεση τους με το ελαιόλαδο Μάκρης.

- Τον κύριο Κεβρεκίδη Τάσο για τις φωτογραφίες του χωριού Μάκρης που τράβηξε με το τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο, και μας διέθεσε για την χρησιμοποίηση τους στο σήμα.

- Τον κύριο Κριτού Κρητή για την συνεργασία με τον κύριο Κεβρεκίδη Τάσο και την διάθεση των φωτογραφιών αφιλοκερδώς στην ομάδα.

- Όλους όσους συμμετείχαν στον άτυπο διαγωνισμό για την σχεδίαση του σήματος που θα χρησιμοποιείται στις συσκευασίες πώλησης του ΠΟΠ ελαιόλαδου και οι οποίοι είναι οι κύριοι Θεοδωρίδης Μάριος, Κριτού Κρητής, Λαγουδάκης Αλέκος, και το δίδυμο Γερακοπούλου Βασιλεία – Παπαδοπούλου Μαρία.

Να σημειώσουμε εδώ ότι όλα τα σήματα τα οποία κατατέθηκαν ήταν πολύ ωραία σαν ιδέες και πολύ καλά σχεδιασμένα. Επιλέχθηκε τελικά αυτό που κατέθεσε ο κύριος Λαγουδάκης Αλέξανδρος από το τυπογραφείο Λαγουδάκη το οποίο περιλαμβάνει μια χαρακτηριστική φωτογραφία της Μάκρης ένα ελαιόδεντρο από το οποίο ενσταλάζουν σταγόνες ελαιόλαδου δημιουργώντας μια λίμνη λαδιού στην οποία υπάρχουν μέσα ελιές.

Σίγουρα η προσπάθεια δεν ήταν εύκολη αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα στεφθεί από επιτυχία και τα αρμόδια όργανα του ΥΠΑΑΤ και της Ε.Ε συνεκτιμώντας, την χιλιόχρονη παράδοση που έχει ο τόπος μας στην καλλιέργεια της γηγενούς ποικιλίας «ελιά Μάκρης», τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου που παράγονται από αυτήν και που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα άλλα ελαιόλαδα άλλων ποικιλιών, το μικροκλίμα της οριοθετιμένης περιοχής που είναι χαρακτηριστικό και μοναδικό στην Ελλάδα, θα δώσουν την έγκριση τους για ένα ΠΟΠ «ελαιόλαδο Μάκρης» αντάξιο της φήμης και της ιστορίας του και να γίνει το χρυσάφι της περιοχής.

 

Από την Ομάδα Υποστήριξης της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Έβρου

κας Μαυρανεζούλη – Νικολάου Γεωργίας

Διαβάστηκε 912 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 10:30
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

FaLang translation system by Faboba