Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση με καλλιεργητές και ενδιαφερόμενους καλλιεργητές αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και νέων καλλιεργειών από τους νομούς Έβρου και Ροδόπης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παπαδάκης Πασχάλης

Ταχ. Δ/ση : Καραολή & Δημητρίου 40

Ταχ. Κωδ. : 68100 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Τηλέφωνο : 25513-57147

TELEFAX : 25513-50409

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αλεξανδρούπολη 06/03/2014

 

Από την Ομάδα υποστήριξης για την προώθηση της αγροτικής παραγωγής στο νομό Έβρου της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κας Μαυρανεζούλη – Νικολάου Γεωργίας και από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου ανακοινώνεται ότι στις Σάππες την Τετάρτη 05-03-2014 πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση με καλλιεργητές και ενδιαφερόμενους καλλιεργητές αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών από τους νομούς Έβρου και Ροδόπης. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συνέχιση της συζήτησης για την δημιουργία της οργάνωσης Συνεταιρισμού ή Ομάδας παραγωγών. Η συμμετοχή στην 2η συνάντηση ήταν πολύ μεγάλη και θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν οι καιρικές συνθήκες το επέτρεπαν να έρθουν και από τις πιο μακρινές περιοχές. Το ενδιαφέρον ήταν ακόμα μεγαλύτερο, με ενθαρρυντικό στοιχείο τη συμμετοχή νέων ανθρώπων με φρέσκες ιδέες για την άσκηση του αγροτικού επαγγέλματος. Συζητήθηκε όλο το φάσμα που αφορά την οργάνωση, την καλλιέργεια, την μεταποίηση, την εμπορία των αρωματικών φυτών, μπήκαν στο τραπέζι καινούργιες ιδέες από συμμετέχοντες που δεν παρευρίσκονταν στην 1η συνάντηση και αφού όλοι κατέθεσαν τις απόψεις τους και όλα τα θέματα συζητήθηκαν διεξοδικά αποφασίστηκε η συνάντηση να επαναληφθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 20-03-2014 ημέρα Πέμπτη και ώρα 7 το απόγευμα σε αίθουσα της Αντιπεριφέρειας με σκοπό το εγχείρημα αυτό να πάρει σάρκα και οστά με εκλογή προσωρινής διοίκησης η οποία θα ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες πρακτικές και διαδικαστικές μέχρι την αναγνώριση της Ομάδας Παραγωγών συνεπικουρούμενη από ομάδες «κρούσης» κατά τομέα και επιτέλους και στην περιοχή Έβρου και Ροδόπης να αρχίσουν να καλλιεργούνται τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά για τα οποία πιστεύουμε ότι υπάρχει μέλλον αρκεί όποια προσπάθεια γίνει να γίνει με προσοχή και κυρίως οργανωμένα και πιστεύουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα είναι απαρχή για να γίνει η ίδια προσπάθεια και για άλλες νέες και προσοδοφόρες καλλιέργειες και προϊόντα πέραν των συνηθισμένων στην περιοχή μας μεγάλων καλλιεργειών.

Καλούνται στην επόμενη συνάντηση όσοι δεν μπόρεσαν να έρθουν λόγω καιρικών συνθηκών και όλοι οι άλλοι που βλέπουν θετικά την προσπάθεια αυτή και τους ενδιαφέρει η καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών να παραβρεθούν, να πάρουν μέρος στις διαδικασίες ούτως ώστε να συμβάλουν στο εγχείρημα αυτό.

 

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου

Διαβάστηκε 716 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 09:13

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή