Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Διάθεση γάλακτος σε σχολεία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παπαδάκης Πασχάλης

Ταχ. Δ/ση : Καραολή & Δημητρίου 40

Ταχ. Κωδ. : 68100 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Τηλέφωνο : 25513-57147

TELEFAX : 25513-50409

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Έβρου ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε η υπ΄αρίθμ.268/12728/2013 ΚΥΑ, σχετικά με την χορήγηση κοινοτικής ενίσχυσης για τη διάθεση γάλακτος σε μαθητές σχολικών μονάδων. Πρόκειται για το νομικό πλαίσιο υλοποίησης ενός κοινοτικού προγράμματος στήριξης της κατανάλωσης γάλακτος από μαθητές σε σχολεία.

Σύμφωνα με την παραπάνω ΚΥΑ δεν προβλέπεται δωρεάν διανομή, αλλά ενίσχυση επί της τιμής διάθεσης του γάλακτος. Το επιδοτούμενο προϊόν είναι το παστεριωμένο γάλα, ενώ το ποσό της ενίσχυσης είναι περίπου 0,18 λεπτά ανά λίτρο και η μεγίστη επιλέξιμη ποσότητα ανά μαθητή και ανά σχολική ημέρα είναι 250 ml.

Το ποσό της ενίσχυσης μπορεί να συμπληρωθεί και από άλλους πόρους που ενδεχομένως διαθέτουν ορισμένοι φορείς όπως οι Δήμοι κλπ.

Επιλέξιμοι φορείς μπορεί να είναι οι σχολικές μονάδες, οι σχολικές επιτροπές, οι προμηθευτές των προϊόντων ,τα κυλικεία ή και οργανώσεις που έχουν συσταθεί ειδικά γι' αυτόν τον σκοπό (όπως ένας σύλλογος γονέων και κηδεμόνων) και λειτουργούν για λογαριασμό μιας ή περισσοτέρων σχολικών μονάδων.

Το παστεριωμένο γάλα θα χρησιμοποιείται μόνο για σκοπούς κατανάλωσης από τους μαθητές που φοιτούν στις σχολικές μονάδες για τις οποίες γίνεται αίτηση ενίσχυσης, ενώ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στην παρασκευή γευμάτων.

Η διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα, οι επιλέξιμοι φορείς και οι υποχρεώσεις που αυτοί αναλαμβάνουν, αναφέρονται στην παραπάνω ΚΥΑ που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 247 τεύχος Β' του 2013.

Για την πρώτη εφαρμογή του προγράμματος η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης έγκρισης και πρόθεσης συμμετοχής προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα μας ανακοινωθεί με νέο έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Έβρου τηλ. 25513-57154 κα Καπαρμούση Μαρία και στο τηλ. 25513-57121 κο Τσώνη Κων/νο.


Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

Διαβάστηκε 1056 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 16:47

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή