Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Παράταση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Δράση 2.3. (Β) «ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΑΚΧΑΡΟΤΕΥΤΛΩΝ» του μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις»

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί με δικαίωμα συμμετοχής να συμμετάσχουν στη Δράση 2.3. (Β) «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαροτεύτλων» του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2011-2013 του Καν. (Εκ) 1698/2005 του Συμβουλίου για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο.

1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Δικαιούχοι των ενισχύσεων της παρούσας μπορούν να κριθούν αγρότες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) στο πρόσωπο

των οποίων συντρέχουν τα ακόλουθα κριτήρια:

• είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ)

• έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ) έτους 2012

• έχουν υπογράψει σύμβαση με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (Ε.Β.Ζ.) Α.Ε.

Πρόσωπα τα οποία έχουν λάβει την πρόσθετη ενίσχυση διαφοροποίησης σύμφωνα με το άρθρο 7 του ΚΑΝ (ΕΚ) 320/2006,

δύνανται να υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης στη Δράση με την προϋπόθεση ότι, εφόσον κριθούν δικαιούχοι, θα

επιστρέψουν το συνολικό ποσό που έλαβαν στο πλαίσιο της παραπάνω ενίσχυσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις

ισχύουσες διατάξεις.

2. Δεν μπορούν να κριθούν δικαιούχοι των ενισχύσεων της παρούσας, έστω κι αν πληρούν τις προϋποθέσεις του σημείου

1 της παρούσας παραγράφου:

• Πρόσωπα, τα οποία έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της Πρόωρης Συνταξιοδότησης και οι σύζυγοι αυτών

• Διάδοχοι πρόωρης συνταξιοδότησης με δεκαετή αποκλεισμό

• Πρόσωπα, τα οποία έχουν αποκλεισθεί από τις ενισχύσεις των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων ή

Δράσεων και για όσο χρόνο ισχύει ο αποκλεισμός

• Ανήλικα άτομα.

Τονίζεται ότι δεν μπορούν να κριθούν δικαιούχοι των ενισχύσεων της παρούσας, όσοι από τους ενδιαφερόμενους

συμμετέχουν σε περισσότερες από μία (1) Δράσεις και σε περισσότερες από μία (1) Προσκλήσεις του Μέτρου 214, με την εξαίρεση των γεωργοπεριβαλλοντικών δράσεων που αφορούν ζώα.

2.ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Προκειμένου να ενταχθούν στη Δράση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης στο φορέα υλοποίησης.

Για να γίνει αποδεκτή και να τύχει την διαδικασίας αξιολόγησης, όπως ορίζεται στη συνέχεια, η αίτηση ενίσχυσης θα πρέπει:

1. Να υποβληθεί στο φορέα εντός της προθεσμίας έως 29/3/2013.

2. Να είναι κανονική και πλήρης εφόσον συνοδεύεται από τα παρακάτω:

α. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος πλήρως συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη, σύμφωνα με το έντυπο που διατίθεται από τη μηχανογραφική βάση. Στην αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θεωρείται το γνήσιο της υπογραφής του αιτούντος από οποιαδήποτε δημόσια αρχή.

Το έντυπο αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με προεκτυπωμένα τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου και της εκμετάλλευσής του όπως αυτά έχουν καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων της ΑΕΕ, χορηγείται από τις οικείες Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής με τη χρήση μόνο του ΑΦΜ του ενδιαφερομένου.

β. Παραστατικά που τεκμηριώνουν τα κριτήρια ένταξης, τα οποία είναι:

1. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημόσιου εγγράφου που να πιστοποιεί την ταυτοπροσωπία. Στην περίπτωση νομικών προσώπων, προσκομίζεται φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημόσιου εγγράφου που να πιστοποιεί την ταυτοπροσωπία του εκπροσώπου του νομικού προσώπου.

2. Αντίγραφα παραστατικών νόμιμης κατοχής των ιδιόκτητων αγροτεμαχίων τα οποία περιλαμβάνονται στην αίτηση ενίσχυσης. Η νόμιμη κατοχή ιδιόκτητου αγροτεμαχίου τεκμηριώνεται ως ακολούθως:

Για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια ο γεωργός είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει αντίγραφο του εντύπου Ε9 της φορολογικής του δήλωσης, από το αντίτυπο που φέρει τη σήμανση παραλαβής του υπαλλήλου της αρμόδιας ΔΟΥ, στο οποίο πρέπει να φαίνεται δηλωμένο το συγκεκριμένο τεμάχιο, καθώς και την υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986, στην οποία θα δηλώνεται ότι το παραπάνω αντίγραφο είναι ακριβές και ότι τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτό είναι αληθή. Εάν το Ε9 έχει κατατεθεί ταχυδρομικά, θα προσκομίζει και αντίγραφο του σχετικού αποδεικτικού ταχυδρομικής υποβολής του. Η αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία, εφόσον το κρίνει σκόπιμο, μπορεί να ζητήσει για έλεγχο το πρωτότυπο αντίτυπο του Ε9 με τη σήμανση παραλαβής του υπαλλήλου της αρμόδιας ΔΟΥ, το οποίο ο γεωργός είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει.

Σε περίπτωση που το έντυπο Ε9 δεν είναι ενημερωμένο, ο γεωργός είναι υποχρεωμένος να διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας/κυριότητας ως εξής:

-Συμβόλαια αγοράς νομίμως μεταγραμμένα,

-Αποδοχή κληρονομίας,

-Αποδεικτικά δωρεάς ακινήτων,

-Κτήση με προσκύρωση,

-Με δικαστική απόφαση απονομή κυριότητας,

-Κληρονομητήριο.

Τροποποιήσεις του Ε9 στην αρμόδια ΔΟΥ, ακόμη και μετά τον έλεγχο, δύνανται να γίνουν αποδεκτές εφόσον πραγματοποιούνται για να διαλευκάνουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Σημειώνεται ότι τα παραστατικά κατοχής για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια πρέπει να είναι διαθέσιμα εκ μέρους των παραγωγών, όταν ζητούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Διευκρινίζεται ότι παραστατικά τεκμηρίωσης της νόμιμης κατοχής για τα μη ιδιόκτητα αγροτεμάχια, δεν υποβάλλονται στο πλαίσιο της αίτησης ενίσχυσης δεδομένου ότι υποβάλλονται με την ΑΕΕ και είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή, αφορούν το εκάστοτε έτος εφαρμογής και πρέπει να είναι διαθέσιμα εκ μέρους των παραγωγών, όταν ζητούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

3. Στην περίπτωση νομικών προσώπων, καταστατικό σύστασης της εταιρείας και ορισμός εκπροσώπου, ο οποίος θα υπογράψει τη σύμβαση και θα έχει την ευθύνη της εφαρμογής της.

4. Σύμβαση με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (Ε.Β.Ζ.) Α.Ε.

5. Αντίγραφο ομαδικής σύμβασης με Πιστοποιητικό Φορέα , αναγνωρισμένο και εγγεγραμμένο στο Μητρώο του «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ», για πιστοποίηση κατά το Πρότυπο AGRO2, όπου αναφέρεται ο υποψήφιος για ένταξη και τα στοιχεία των αγροτεμαχίων (δύναται να προσκομισθεί κατά την υπογραφή της σύμβασης).

6. Ετήσιο Σχέδιο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΕΣΠΔ) του πρώτου έτους εφαρμογής της προτεινόμενης προς ένταξη εκμετάλλευσης, αναλυτικά τα αγροτεμάχια στα οποία εφαρμόζεται η δράση, ο τρόπος κατοχής τους και η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί, βάσει της οποίας θα υπολογίζεται το ετήσιο και το μέγιστο συνολικό ύψος ενίσχυσης.

7. Αντίγραφο πρώτης σελίδας του τραπεζικού βιβλιαρίου σε περίπτωση που ο τραπεζικός λογαριασμός είναι διαφορετικός από αυτόν που έχει δηλωθεί στην ΑΕΕ.

Ο φορέας υλοποίησης της Δράσης έχει δικαιοδοσία να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά σε περίπτωση που υπάρχουν αμφιβολίες για την ορθότητα των όσων δηλώνουν οι ενδιαφερόμενοι στην αίτηση ενίσχυσης.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 29η Μαρτίου 2013

 

Διαβάστηκε 1227 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή