Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Ημερίδα για τη Βιολογική Γεωργία

IMG 0001Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012, στο πλαίσιο της 9ης Γιορτής Βιολογικής Γεωργίας, στην Άνθεια, στο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου «Σπάρτακος», ημερίδα με θέμα «Αντιμετώπιση προβλημάτων φυτοπροστασίας» από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Έβρου σε συνεργασία με την Ομάδα Φίλων Βιολογικής Γεωργίας Θράκης.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, ο Κοσμήτορας Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Έρευνας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου Κύπρου Φώτιος Γραβάνης, και ο Γεωπόνος – Εντομολόγος Παύλος Σκεντερίδης, έδωσαν την ευκαιρία στους Βιοκαλλιεργητές της περιοχής, και όχι μόνο, να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις στην αντιμετώπιση των εχθρών των Βιοκαλλιεργειών προκειμένου να παράγουν ακόμα πιο υγιεινά προϊόντα για την προστασία της υγείας όλων μας.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Γεώργιος Ούστογλου. «Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός αυτό που γίνεται για 9η συνεχή χρονιά, με όρεξη, με διάθεση από τους βιοκαλλιεργητές, με τη συμπαράσταση των γεωπόνων της Π.Ε. Έβρου, που είχαν την ευθύνη και τη διοργάνωση αυτής της γιορτής. Η ημερίδα έχει να προσφέρει πάρα πολλά πράγματα στους βιοκαλλιεργητές, γιατί θα δώσει τη δυνατότητα να ενημερωθούν για παθογόνα του εδάφους, στη συγκεκριμένη περίπτωση για τα φυλλοβόλα, και τον τρόπο που πρέπει να τα αντιμετωπίσουνε. Ξέρουμε ότι η βιολογική καλλιέργεια, η βιολογική γεωργία, είναι από τις πλέον δύσκολες, γιατί αυτό που απαιτείται είναι κυρίως η ανθρώπινη εργασία, ο μόχθος, ο κόπος που καταβάλει ο βιοκαλλιεργητής. Ξέρουμε ότι δεν απολαμβάνουν ιδιαίτερα υψηλές τιμές, και μπράβο τους γιατί το κάνουν με όρεξη και με μεράκι. Εμείς σαν Περιφέρεια τέτοιες δράσεις είμαστε αποφασισμένοι να τις στηρίξουμε, γιατί πιστεύουμε ότι σ' αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, η βιολογική γεωργία είναι ένας τομέας που προσφέρει, βοηθάει, και θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για τα επόμενα χρόνια. Το θέμα «διατροφή του ανθρώπου» δε σταματάει ποτέ, θα είναι κυρίαρχο στο μέλλον και υπό αυτή την έννοια πρέπει να παράγουμε προϊόντα πιστοποιημένα, προϊόντα επώνυμα, που μπορούν να επιβιώσουν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και τις διπλανές αγορές.»

IMG 0014Ο κ. Ούστογλου συνέχισε λέγοντας «Χαίρομαι γιατί βλέπω νέους ανθρώπους να ασχολούνται με τη βιολογική γεωργία. Οφείλω δε να αναφερθώ στη Νικολέτα Βαντερσμίσεν, η οποία ήταν η πρώτη που μίλησε πριν χρόνια για βιολογική καλλιέργεια στην περιοχή των Φερών. Όλοι αναρωτιόμασταν πώς θα τα καταφέρει, αλλά η συνέχεια τη δικαίωσε.»

Κλείνοντας μετέφερε τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη, κι ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα, στην Κομοτηνή, παρουσία ενδεχομένως του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη σε επίπεδο Περιφέρειας για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι το ερχόμενο Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί Πρακτικό Σεμινάριο με θέμα «Φτιάχνουμε ψωμί, πίτες και λαλαγγίτες όπως παλιά» και Οικογιορτή με ομιλίες για τη διατροφή που θα πραγματοποιηθούν στο Κτήμα «ΠΑΜΦΟΡΟΣ ΓΑΙΑ» Ζωή Σκαρλάτου, στο Αρίστεινο Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστηκε 1095 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 15:23

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή