Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Δ/νσης Αγρ. Οικον. & Κτηνιατρικής ΠΕ Έβρου

Ενημέρωση για τη χρήση φυτοφαρμάκων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παπαδάκης Πασχάλης

Ταχ. Δ/ση : Καραολή & Δημητρίου 40

Ταχ. Κωδ. : 68100 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Τηλέφωνο : 25513-57147

TELEFAX : 25513-50409

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αλεξανδρούπολη 29/8/2012

Αρ. Πρωτ.: Δ.Υ

 

Βρισκόμαστε στο τέλος του καλοκαιριού, στο τέλος των καλλιεργητικών φροντίδων πολλών καλλιεργειών και της χρήσης φυτοφαρμάκων για αυτή τη χρονιά. Παρατηρήθηκαν φαινόμενα κακής χρήσης των φυτοφαρμάκων κυρίως η ετοιμασία κοντά σε πηγές με πόσιμο ή αρδευτικό νερό και η μη σωστή αποθήκευση της συσκευασίας των φυτοφαρμάκων τα οποία χωρίς καμιά μέριμνα από τους ίδιους τους αγρότες ή από τους αρμόδιους φορείς να τοποθετηθούν στα σημεία αυτά ειδικοί κάδοι υποδοχής των άδειων συσκευασιών, αυτές πετιούνται οπουδήποτε στο χώρο που προετοιμάζεται το ψεκαστικό υλικό, μισογεμάτα ή άδεια.

Επίσης με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην Σίνδο Θεσσαλονίκης με τις ζημίες από παράνομα εισαχθέντα φυτοφάρμακα από τρίτες χώρες, σε φυτείες βαμβακιού επισημαίνεται στους γεωργούς της περιοχής μας ότι:

1. Η εισαγωγή φυτοφαρμάκων από τρίτες χώρες χωρίς την έγκριση από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες είναι παράνομη και επισείει ποινές πολύ αυστηρές.

2. Δεν είναι σίγουρο ότι τα φυτοφάρμακα αυτά έχουν την κατάλληλη δόση της δραστικής ουσίας του φαρμάκου, δεν είναι σίγουρες για τα εδάφη της περιοχής μας οι δοσολογίες που αναφέρονται στις συσκευασίες με αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημίες στις καλλιέργειες αλλά και να μολύνονται οι τροφές όταν αυτά χρησιμοποιούνται σε καλλιέργειες από τις οποίες παράγονται τρόφιμα , με άμεση επίπτωση στην υγεία των καταναλωτών.

3. Σε πολλά από αυτά έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία τους εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα μας , γιατί θεωρούνται από τις κρατικές υπηρεσίες και την Ε.Ε πολύ επικίνδυνα δηλητήρια για την υγεία των ίδιων των αγροτών αλλά και των καταναλωτών.

Οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ξεκινούν τις προσέχεις μέρες και για όλη την χειμερινή περίοδο καμπάνια ενημέρωσης τόσο των αγροτών όσο και των αρμόδιων φορέων ( συνεταιρισμούς , αγροτικούς συλλόγους, Δήμους) για την εξάλειψη των φαινόμενων αυτών , επικίνδυνων για την μόλυνση του περιβάλλοντος αλλά και για την υγεία των καταναλωτών.


Μ.Ε.Π

Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης

Νικόλαος Κωτούλας

Διαβάστηκε 1317 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 14:15
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

FaLang translation system by Faboba