Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Δ/νσης Αγρ. Οικον. & Κτηνιατρικής ΠΕ Έβρου

Απαγόρευση φυτεύσεων οιναμπέλων

Στα πλαίσια ενημέρωσης σχετικά με τις φυτεύσεις αμεπελώνων, με οινοποιήσιμες ποικιλίες εκτάσεως μεγαλύτερης του ενός (1) στρέμματος, σας υπενθυμίζουμε τα εξής:

-Απαγορεύεται η φύτευση αμπελώνων με οινοποιήσιμες ποικιλίες έως τις 31-12-2015.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που καλύπτονται από Νέα Δικαιώματα Φύτευσης ,από Δικαιώματα Αναφύτευσης ή από δικαιώματα που προέρχονται από το Εθνικό Αποθεματικό σύμφωνα με την αρ.286839/2-4-2009 ΚΥΑ.

-Κάτοχοι εκτάσεων οι οποίες έχουν φυτευθεί χωρίς αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31-8-1998, υποχρεούνται να εκριζώσουν τα αμπέλια τους με ιδία δαπάνη. Σε περίπτωση που δεν προβούν αμέσως στην εκρίζωση, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1200€/στρ., που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου, μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη έκταση συνεχίζει να υφίσταται.

-Οι κάτοχοι αμπελουργικών εκτάσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, υποχρεούνται αμέσως μετά το τέλος του τρυγητού και εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής στην Δ/νση Αγροτ. Οικον.& Κτην/κης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία μας, στο Τμήμα Φυτ. & Ζωικής Παραγωγής, Τηλ:.2551357181

Διαβάστηκε 1316 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012 13:05
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

FaLang translation system by Faboba