Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Δ/νσης Αγρ. Οικον. & Κτηνιατρικής ΠΕ Έβρου

Μέτρο 113 Πρόωρη Συνταξιοδότηση Καπνοπαραγωγών

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου ανακοινώνεται η έναρξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο Μέτρο 113 «Πρόωρη συνταξιοδότηση καπνοπαραγωγών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (Π.Α.Α.) 2007-2013.

Σύμφωνα με το Αριθ. Πρωτ./4396/29-03-2012/ Υ.Α.Α.&Τ./Διοικ. Τομέας Κοινοτ. Πόρων & Υποδομών / Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ – Ανταγωνιστικότητα, οι καπνοπαραγωγοί που έχουν ενεργοποιήσει το έτος 2009 δικαιώματα καπνού στις καπνοπαραγωγικές περιοχές, μπορούν να αποχωρήσουν από την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα με το σύστημα της Πρόωρης Συνταξιοδότησης, με τους ακόλουθους όρους – προϋποθέσεις, καθώς και διαδικασίες ένταξης:

Α) Δικαιούχοι της ετήσιας ενίσχυσης του μέτρου, μπορούν να κριθούν εκείνοι οι γεωργοί, αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης εφόσον:

1) Έχουν γεννηθεί από την 1η Μαΐου 1948 έως και την 1η Μαΐου 1951

2) Έχουν ενεργοποιήσει εκτατικά δικαιώματα καπνού, προερχόμενα από καπνό το έτος 2009.

3) Έχουν ασκήσει γεωργική δραστηριότητα τουλάχιστον 10 χρόνια πριν από το έτος αποχώρησής τους.

4) Μεταβιβάζουν σε διάδοχο την εκμετάλλευσή τους, με τουλάχιστον 10ετή μίσθωση ή/ και με πλήρη μεταβίβαση νομής και κυριότητας.

5)Είναι ασφαλισμένοι στον κλάδο κύριας ασφάλισης του ΟΓΑ.

6)Είναι άνω των 18 ετών, μόνιμοι κάτοικοι της Ελληνικής Επικράτειας.

7)Σταματούν για πάντα την άσκηση γεωργικής δραστηριότητας για εμπορικούς σκοπούς.

8)Εντάσσονται μέχρι και τις 31/12/2015 και κατ' ανώτατο όριο μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους.

Β) Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μέτρο, θα πρέπει να εφαρμόσουν, ως προς την διαδικασία, (ηλεκτρονική υποβολή από οποιοδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω σχετικής εφαρμογής σους διαδικτυακούς τόπους της ΕΥΕ ΠΑΑ-Ανταγωνιστικότητα http://www.agrotikianaptixi.gr και στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ http://www.opekepe.gr και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα αναγραφόμενα στην παράγραφο 7 (Υποβολή Αιτήσεων Ενίσχυσης & Φακέλων Υποψηφιότητας- Έλεγχος πληρότητας).

Γ) Ως περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης –φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται η περίοδος από 4 Απριλίου 2012 έως και 5 Μαΐου 2012. Σημειώνεται ότι η κατάθεση των εκτυπωμένων αιτήσεων και των δικαιολογητικών θα μπορεί να γίνεται στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι τις 15 Μαΐου 2012.

Δείτε αναλυτικά την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Διαβάστηκε 1581 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012 11:20
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

FaLang translation system by Faboba