Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Επιβεβαίωση αποτελεσμάτων οργανοληπτικής αξιολόγησης δείγματος ελαιοκομικής περιόδου 2011

Στα Χημικά Εργαστήρια της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή διενεργείται οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένου ελαιολάδου από ομάδα εκπαιδευμένων δοκιμαστών, σύμφωνα με τη μέθοδο του Διεθνούς Συμβουλίου ελαιολάδου και τον κανονισμό ΕΟΚ 2568/91.

Η μέθοδος, η οποία είναι διαπιστευμένη κατά ISO 17025 (ΕΣΥΔ Αρ. 333, 2006), εφαρμόζεται στη μελέτη ετήσιων δειγμάτων των ελαιοπαραγωγικών νομών της χώρας για συλλογή και καταγραφή στοιχείων που αφορούν τις χημικές παραμέτρους και την οργανοληπτική αξιολόγηση του ελληνικού ελαιολάδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν τα Χημικά Εργαστήρια, από το 2006 τα ετήσια δείγματα μελετών του νομού Έβρου που εξετάστηκαν με την οργανοληπτική μέθοδο και χαρακτηρίστηκαν σαν εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, παρουσιάζουν ιδιαίτερο οργανοληπτικό χαρακτήρα με χαρακτηριστικό φρουτώδες, μεσαίας έντασης και γεύση ελαφρώς πικρή και πικάντικη.

Το αρωματικό τους προφίλ περιλαμβάνει:

Αρωματικά βότανα, χαρακτηριστική μυρωδιά κατηφέ, πικάντικες νότες, είναι γλυκό και φρουτώδες με άρωμα φλούδας μήλου.

Ο συνδυασμός αυτός είναι μοναδικός και χαρακτηριστικός της ντόπιας ελιάς των περιοχών Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Διαβάστηκε 1390 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012 15:02

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή