Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Υποβολή δικαιολογητικών δωρεάν διανομής προϊόντων σε άπορους

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

 

ΤΜΗΜΑ: Φ. & Ζ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΠΛΗΡΟΦ: Μ. Καμπαρμούση

ΤΗΛ.: 2551357154

FAX: 2551357223

Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΘΕΜΑ: Υποβολή δικαιολογητικών δωρεάν διανομής προϊόντων, στους απόρους της χώρας Πρόγραμμα Ε.Ε. 2012.

Σχετ.: α) 22830/20-04-11 ΚΥΑ «Καθορισμός κριτηρίων επιλεξιμότητας δικαιούχων δωρεάν διανομής τροφίμων από τα αποθέματα παρέμβασης.» 

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα την ανωτέρω εγκύκλιο, το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων έτους 2012, στους άπορους της χώρας, περιλαμβάνει τα εξής προϊόντα:

• ζυμαρικά (μακαρόνια Νο6, μακαρονάκι κοφτό και κριθαράκι μέτριο),

• λευκασμένο μακρύσπερμο ρύζι,

• τυρί Φέτα και

• γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς υλοποίησης, που εδρεύουν στη ζώνη αρμοδιότητας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Αλεξ/πολη), προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της δωρεάν διανομής των προαναφερθέντων προϊόντων, να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες:

1) Να υποβάλλουν ξεχωριστή αίτηση για κάθε ένα προϊόν που επιθυμούν (υπόδειγμα 1 της 22830/20-4-2011 ΚΥΑ, επισυνάπτεται) και όχι μία αίτηση και για τα τέσσερα προϊόντα, που θα συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

• Ι. Επικυρωμένο αντίγραφο Καταστατικού ίδρυσης του φορέα , από το οποίο να προκύπτουν όλα εκείνα τα στοιχεία που αναφέρονται στο άρθρο 2 ,παρ.3 της 22830/20-4-2011.ΚΥΑ

• ΙΙ. Καθορισμός από το αρμόδιο όργανο του φορέα ,υπευθύνου του φορέα(ον/μο, ΑΔΤ, στοιχεία επικοινωνίας) για την παραλαβή και τη διανομή των προϊόντων στους τελικούς δικαιούχους.

• ΙΙΙ. Ονομαστική κατάσταση των τελικών δικαιούχων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή( όπως το υπόδειγμα 2) στην οποία θα βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής.

• IV.Άδεια λειτουργίας από όπου να προκύπτει η δυναμικότητα ή δυνατότητα φιλοξενίας (γηροκομεία, ορφανοτροφεία κλπ)

• V. Κανονισμός λειτουργίας ή άλλο επίσημο έγγραφο στην περίπτωση των συσσιτίων όπου να προκύπτει η ύπαρξη κατάλληλων χώρων σίτισης αλλά και ο αριθμός των σιτιζόμενων ατόμων.

• VI. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 στην οποία θα βεβαιώνεται ότι:

Α. όλα τα στοιχεία που αναγράφονται στην κατάσταση του υποδείγματος 2 είναι ακριβή , αληθή και σύμφωνα με την απόφαση επιλεξιμότητας

Β. όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά απορίας των μελών τους βρίσκονται στα αρχεία του φορέα

Γ αποδέχονται κάθε έλεγχο, που προβλέπεται από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία

Δ. τηρούν λογιστικά βιβλία για τις σχετικές ενέργειες

Ε. τηρούν τις διατάξεις της παρούσας απόφασης (22830/20-4-2011)και είναι ενήμεροι για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του προγράμματος όπως αυτές ορίζονται στις σχετικές ΚΥΑ.

2) Στην κάθε αίτηση που θα υποβληθεί, θα πρέπει να γίνεται σαφής διάκριση μελών του φορέα, σε άπορα άτομα, άπορες οικογένειες, πολύτεκνες οικογένειες τρίτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ και σε σιτιζόμενα άτομα. Στην περίπτωση των οικογενειών θα πρέπει να αναγράφεται ο ακριβής αριθμός των μελών των οικογενειών και γίνεται διάκριση αυτών.

3) Παρακαλούνται όλοι οι φορείς που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής για το 2011 να προσκομίσουν την ή τις αιτήσεις τους, στην υπηρεσία μας το αργότερο μέχρι την 31-03- 2012.

Παρακαλούνται οι αποδέκτες του παρόντος εγγράφου να τηρήσουν επακριβώς τα προαναφερθέντα για την ομαλή ροή του προγράμματος της δωρεάν διανομής τροφίμων.

 

Κατεβάστε το υπόδειγμα της αίτησης

Διαβάστηκε 2120 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012 15:10

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή