Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ


1. Να αποφεύγεται η έκθεση στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών. Προτίμηση στα ανοιχτόχρωμα ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής (χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ.τ.λ.)

2. Να αποφεύγεται βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.

3. Να λαμβάνονται άφθονα υγρά. Κατά προτίμηση νερό και φυσικοί χυμοί.

4. Να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά.

5. Η διατροφή να είναι ολιγοθερμιδική, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, και περιορισμό των λιπαρών.

6. Να γίνονται συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες (ντους).

7. Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται με πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από γάλα (μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό.

8. Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα που είναι

• Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

• Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π.

• Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως είναι τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά τα ψυχοφάρμακα, τα ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης και της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.

9. Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες κατά προτίμηση οροφής.

10. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

 

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΥΣΩΝΑ ΔΡΟΣΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΕ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΣ

Διαβάστηκε 1091 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 15:10

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή