Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ζω καλύτερα – Ξέρω τον Τρόπο

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και το Επιμελητήριο Έβρου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας υγείας οργανώνουν μία σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων (events domino) και ημερίδα με ιατρικές και συμβουλευτικές οδηγίες προς όλους τους πολίτες του Έβρου. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν διακεκριμένοι καθηγητές- ιατροί της "Euromedica" , ο Πρόεδρος των Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης και ο Πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Έβρου. Θα αναλυθούν θέματα που καλύπτουν την υγεία, την ασφάλεια και την προστασία μας ως πολίτες.

Σκοπός μας είναι να τονίσουμε τα αισθήματα της αλληλεγγύης και υγιεινής διαβίωσης που είναι βασικά για την ευημερία μας, τις δύσκολες αυτές εποχές, και θα παρακαλούσαμε τη συνδρομή σας σε αυτή την σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού ώστε να ωθήσουμε ακόμη πιο ενεργά τη συμμετοχή και προσφορά όλων μας στα κοινά, "παρασύροντας" τα παιδιά μας και όλους τους δημότες στο "Ζω καλύτερα – Ξέρω τον τρόπο!". Επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε μια θεσμική εκδήλωση για το κοινό όφελος που τις επόμενες χρονιές θα παρέχει παράλληλες δράσεις στον Έβρο και στην ευρύτερη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Οι δημότες που θα λάβουν μέρος στις αθλητικές δραστηριότητες και στην ημερίδα θα έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν οικονομικά αγοράζοντας κουπόνι με 2 ευρώ αντίτιμο. Όλα τα έσοδα από την πώληση των κουπονιών από τις δύο εκδηλώσεις θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο & Εθελοντικό – Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Δήμου Αλεξανδρούπολης, που ειδικά αυτό το διάστημα οι ανάγκες του είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας. Για την περαιτέρω ενίσχυση του σκοπού, εθελοντές του γραφείου εθελοντισμού συλλέγουν φάρμακα και πωλούν κουπόνια, από Δευτέρα 1 Απριλίου έως και την Κυριακή 7 Απριλίου, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει την Κυριακή 7 Απριλίου στις 11:30 το πρωί στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης με δράσεις όπως: ποδηλατοδρομία, μικρός μαραθώνιος, διαδρομή μοτοσικλετιστών και ιστιοπλοΐα. Μετά τις δράσεις, στις 13:00, όλοι οι συμμετέχοντες θα παρευρεθούν στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας όπου θα παρακολουθήσουν μουσικοχορευτική εκδήλωση. Το απόγευμα στις 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, και κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα βραβευτούν οι αθλητές του "Μ.Γ.Σ. Εθνικός" για την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Εφήβων (Νέων) 2012 – 2013.

Τις εκδηλώσεις «διακοσμεί» το σλόγκαν "Ζω καλύτερα, ξέρω τον τρόπο!" το οποίο και θα τυπωθεί σε ειδικό αυτοκόλλητο που θα διανεμηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες των πρωινών δραστηριοτήτων την Κυριακή 7 Απριλίου. Τέλος, στην εκδήλωση θα ενσωματωθούν και παράλληλες δράσεις όπως εθελοντική αιμοδοσία κ.α.

Επίσης, την εκδήλωση υποστηρίζουν ενεργά ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου, ο Σύλλογος Εθελοντών Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Έβρου, ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης, ο Ναυτικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης, οι Ποδηλάτες Αλεξανδρούπολης κ.α.

Η παρουσία σας στις εκδηλώσεις θα διασφαλίσει και διευκολύνει την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη συνδρομή σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

*Επισυνάπτεται αναλυτικό πρόγραμμα διαδρομών των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Την Κυριακή 7 Απριλίου στις 11:30 το πρωί 2 ομάδες πολιτών (αθλητές και όσοι δημότες δηλώσουν συμμετοχή) θα παρευρεθούν μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξ/πολης. Η μία ομάδα είναι οι δρομείς και η άλλη είναι οι ποδηλάτες. Η τρίτη ομάδα οι μοτοσικλετιστές (λέσχη μοτοσικλετιστών Έβρου και όσοι δημότες δηλώσουν συμμετοχή) στις 11:30 θα παρευρεθεί στο πάρκο Εγνατία.

Οι δρομείς στις 12:00 το μεσημέρι θα ξεκινήσουν με προορισμό τη λέσχη μοτοσικλετιστών Έβρου – Αλεξ/πολης (ΛΕ.Μ.Ε.) στο χώρο παρκινγκ Εγνατία (διασχίζοντας τη Λ. Δημοκρατίας). Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν την ίδια ώρα παράλληλα με τους δρομείς από το Δημαρχείο με αντίθετη κατεύθυνση προς τους σηματοδότες για να «ανέβουν» τη 14η Μαΐου συνεχίζοντας επί της οδού Δήμητρας και στρίβοντας αριστερά επί της Λ. Δημοκρατίας με προορισμό επίσης το χώρο παρκινγκ Εγνατία. Μόλις οι δύο ομάδες (δρομείς - ποδηλάτες) συναντηθούν στο Εγνατία θα ξεκινήσει η τρίτη ομάδα η οποία είναι οι μοτοσικλετιστές.

Με το που ξεκινήσουν οι μοτοσικλετιστές, οι δρομείς και οι ποδηλάτες συνεχίζουν τη διαδρομή επί της Λ. Αλεξάνδρου (παραλιακή) προς τον επιβατηγό λιμένα Αλεξ/πολης. Οι μοτοσικλετιστές ξεκινούν ακολουθώντας τη διαδρομή προς τους σηματοδότες Εγνατία και στρίβουν αριστερά, και συνεχίζουν στη Λ. Δημοκρατίας για να στρίψουν δεξιά στην Α. Παπαναστασίου. Μετά «κατεβαίνουν» την Ι. Καβύρη και στους σηματοδότες του Δημαρχείου Αλεξ/πολης στρίβουν αριστερά επί της Λ. Δημοκρατίας μέχρι να φτάσουν στις γραμμές τρένου (Σούπερ Μάρκετ Μαρινόπουλος) όπου θα στρίψουν δεξιά επί της παραλιακής με προορισμό τον επιβατηγό λιμένα Αλεξ/πολης.

Οι τρείς ομάδες (δρομείς, ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές) θα παραμείνουν στο χώρο του επιβατηγού λιμένα για 20 λεπτά. Αμέσως μετά αποχωρούν και οι τρείς ομάδες συνεχίζοντας προς την ανηφόρα και στρίβοντας αριστερά επί της παραλιακής με προορισμό το πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας. Οι μοτοσικλετιστές θα είναι οι πρώτοι στην διαδρομή, οι ποδηλάτες δεύτεροι και οι δρομείς τρίτοι. Οι μοτοσικλετιστές θα συνεχίσουν επί της παραλιακής με κατεύθυνση τους σηματοδότες στο Εγνατία όπου θα στρίψουν δεξιά επί της Λ.Δημοκρατίας για να φτάσουν στον τελικό προορισμό, το πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας. Ενώ οι δρομείς και οι ποδηλάτες θα μπουν στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας από την είσοδο του πάρκου επί της παραλιακής (Δικαστικό Μέγαρο). Στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας θα ακολουθήσει, με την άφιξη και των τριών ομάδων, συναυλία με έναρξη 13:00 και λήξη 14:00.

Εκτιμώμενος χρόνος διαδρομής από Δημαρχείο (έναρξη 12:00) μέχρι πάρκο Εγνατία για τους δρομείς 10 λεπτά.

Εκτιμώμενος χρόνος διαδρομής από Δημαρχείο (έναρξη 12:00) μέχρι πάρκο Εγνατία για τους ποδηλάτες 10 λεπτά.

Εκτιμώμενος χρόνος από πάρκο Εγνατία μέχρι λιμένα Αλεξ/πολης για δρομείς-ποδηλάτες, 12 λεπτά.

Εκτιμώμενος χρόνος από πάρκο Εγνατία μέχρι λιμένα Αλεξ/πολης για μοτοσικλετιστές 12 λεπτά.

Και οι τρείς ομάδες θα ξεκινήσουν από το πάρκο Εγνατία στις 12:20.

Η παραμονή και των τριών ομάδων στο λιμένα Αλεξ/πολης θα είναι για 20 λεπτά.

Άφιξη στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας και των τριών ομάδων στις 12:55.

12:55 λήξη όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων.

 

Δείτε την αφίσα για την εκδήλωση Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Δείτε την πρόσκληση για την εκδήλωση Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Δείτε την επεξήγηση Διαδρομών για την εκδήλωση Παγκόσμια Ημέρα Υγείας pdf

Διαβάστηκε 1365 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 14:26

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή