Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Επίσκεψη Φοιτητών Εφαρμοσμένων Κοινωνικών Επιστημών από την Ελβετία στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Έβρου

Elbetoi-foithtes 1Elbetoi-foithtes 2Την Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012, το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. υποδέχτηκε 16 φοιτητές Εφαρμοσμένων Κοινωνικών Επιστημών από την Ελβετία μαζί με τους καθηγητές τους. Η ενέργεια αυτή προέκυψε από τη στενή συνεργασία που διατηρεί η Υπηρεσία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης- Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης εδώ και χρόνια, καθώς ενισχύει την εργαστηριακή πρακτική άσκηση των φοιτητών Κοινωνικής Εργασίας, με τη συμβολή των κοινωνικών λειτουργών του.

Το αρχικό αίτημα των Ελβετών φοιτητών ήταν να ενημερωθούν για το έργο & τις παροχές της Υπηρεσίας και το ρόλο του κοινωνικού λειτουργού σε αυτήν και επιπλέον, να αποκτήσουν μια εικόνα για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίση της χώρας στον κοινωνικό της τομέα.

Αφού πραγματοποιήθηκε μια σύντομη παρουσίαση των δεδομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας μας και των αντικείμενων της Υπηρεσίας, ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος για τα νέα κοινωνικά στοιχεία που επιφέρει και συνεχίζει να διαμορφώνει η οικονομική κρίση, ενώ στο τέλος γνωστοποιήθηκαν δεδομένα του κοινωνικού τομέα της Ελβετίας.

Αποχαιρετώντας τους επισκέπτες, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό για το Ν. Έβρου από το Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού της Π.Ε. Έβρου, που τους ενθουσίασε και δημιούργησε όμορφες εντυπώσεις για τη φιλοξενία στο χώρο μας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε δημιουργώντας προοπτικές συνέχειας της συνεργασίας στο μέλλον.

Διαβάστηκε 1123 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 10:27

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή