Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Γεωργίας στην Θεσσαλονίκη κ. Nodar Komakhidze στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ

 

foto020620231 foto020620232

 

 

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις 12:00, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ δέχθηκε στο Γραφείο του, μέσα σε εγκάρδιο και ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, τον Γενικό Πρόξενο της Γεωργίας στην Θεσσαλονίκη κ. Nodar Komakhidze.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις σχετικά με το πως μπορούν να βοηθήσουν και να βελτιώσουν την καθημερινότητα της Γεωργιανής κοινότητας, που διαμένει στην Δράμα και είναι πολυπληθής, αριθμώντας πάνω από 150 οικογένειες.

Υπογραμμίστηκε ότι τον Ελληνικό και Γεωργιανό λαό συνδέουν ιστορικοί δεσμοί από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο και υπάρχουν στενές σχέσεις σε όλες τις φάσεις της ιστορίας και σε όλες τις πτυχές. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι τη δεκαετία του ’90, η Ελλάδα δέχτηκε μεγάλο αριθμό μεταναστών από τη Γεωργία, οι οποίοι διαμένουν ως σήμερα στη χώρα μας και τα παιδιά τους, η νέα γενιά έχουν αποκτήσει διπλή υπηκοότητα και χαίρουν της στήριξης και των δύο κρατών.

Οι δύο πλευρές εξέτασαν τις δυνατότητες στενότερης συνεργασίας σε σχέση με το εμπόριο και τον πολιτισμό, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εκδήλωση της «ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ» και του ανοίγματος της γιορτής αυτής του κρασιού και των Δραμινών κρασιών στο κοινό και την αγορά της Γεωργίας.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι τους δύο λαούς συνδέει μία ιδιαίτερη πνευματική σχέση, διότι προστάτης και φύλακας της Δράμας είναι ο Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης (1901-1959), που ήρθε στη Δράμα από την Γεωργία το 1929 και του οποίου το μοναστήρι επισκέφτηκε ο Πρόξενος. Η σχέση αυτή ενδυναμώνει και τις σχέσεις των δύο πλευρών σε όλους τους τομείς.

Τέλος, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν σε δύο εκδηλώσεις-δράσεις που έχουν προγραμματιστεί από το Προξενείο στη Δράμα. Η πρώτη αφορά την Ημέρα Γεωργιανού Πολιτισμού και η δεύτερη την 4η Νοεμβρίου, ημέρα που εορτάζει ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης ο Ομολογητής, έτσι ώστε οι Γεωργιανοί να γνωρίσουν τη δράση και το έργο του στην Ελλάδα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παπαεμμανουήλ προσέφερε στον Πρόξενο της Γεωργίας φιάλη κρασί τοπικής ετικέτας και αναμνηστικό δώρο-ενθύμιο, που αφορά την ιστορία και την παράδοση της περιοχής της Δράμας.

Διαβάστηκε 372 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή